slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Μανόλη Μαργαρίτη στην επιστολή της κ. Κίζη

     Αυτή την εποχή, που ο Ελληνισμός στο σύνολό του διάγει εν κρίση, οικονομική και αξιών, κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν το παρόν με κομματικές παρωπίδες. Δυστυχώς, αυτό τεκμαίρεται αδιάψευστα από τη δημοσιοποίηση της επιστολής της κ. Θέκλας Κίζη και της κομματικής Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας» περί «κρυφών συζητήσεων» μεταξύ εμού και Γερμανών Αξιωματούχων με σκοπό το «ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών των νησιών μας».

     Προφανώς, η επικεφαλής της Κίνησης, αγνοώντας σκοπίμως τη δημόσια τοποθέτησή μου περί του τρόπου εμπλοκής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε αναφορές του Γερμανού Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ και αποσκοπώντας να επιδοθεί σε παλαιότροπο παιχνίδι εντυπώσεων, κατέπεσε σε ουσιαστικό ολίσθημα.
     Όπως ο ίδιος έχω αναφέρει σε ραδιοφωνική συνέντευξη και όπως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Μαχαιρίδης, αποσαφηνίζει σε δηλώσεις του, η αναφορά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνέντευξη του Γερμανού αξιωματούχου, σχετικά με το σοβαρό θέμα της αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. στον Τίμιο Σταυρό, προήλθε από συζήτηση των δύο ανδρών, του κ. Φούχτελ με τον κ. Μαχαιρίδη. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης παρότρυνε τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας να έρθει σε επαφή με το Δήμο μας, προκειμένου να δώσει, αν και εφόσον μπορεί, λύση ή οδηγίες τεχνικής για τη λύση αυτού του προβλήματος, που εγκυμονεί κινδύνους ρύπανσης για την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Ο Περιφερειάρχης αναζήτησε τρόπους για να αποφευχθεί μια περιβαλλοντική θαλάσσια καταστροφή από τους δύο Χ.Α.Δ.Α., της Νάξου και της Άνδρου. Από μέρους μου, η μόνη συζήτηση που είχα μέχρι σήμερα με τη Γερμανική πλευρά, ήταν μια ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν στη Νάξο τεχνικοί του Υπουργείου, προκειμένου να προτείνουν τεχνογνωσία απορρόφησης της μάζας των απορριμμάτων, ώστε να αποσοβήσει ο τεράστιος κίνδυνος που ουσιαστικά κρέμεται επί της θάλασσας. Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι ο Δήμος δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το ταξίδι της τεχνικής ομάδας.
      Ο κ. Μαχαιρίδης, καλή τη πίστη, έπραξε ως νησιώτης και ως προϊστάμενος της Περιφερειακής αρχής, που ενσκήπτει στο πρόβλημα. Αντιθέτως, η κ. Κίζη και η Κίνησή της προτιμά να βλέπει παντού «συνομωσίες» και «κρυφά παιχνίδια ξεπουλήματος των κοινωνικών αγαθών». Βέβαια, ο καθένας πράττει  και σκέπτεται κατά το δοκούν!
     Εμείς, ως προϊστάμενη αρχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ακριβώς επειδή σεβόμαστε το ρόλο που μας έχουν αναθέσει  οι δημότες μας, εργαζόμαστε μόνο προς όφελος των δημοτών και όχι στο πρόσταγμα κομματικών μηχανισμών. Εργαζόμαστε για το παρόν και το μέλλον του δήμου και των δημοτών, απέχοντας από παντός είδους κομματικά τερτίπια.
     Επισημαίνω, για μια ακόμη φορά, ότι και το γραφείο μου και το προσωπικό μου τηλέφωνο παραμένουν ανοικτά για κάθε δημότη και, φυσικά, για κάθε δημοτικό και τοπικό σύμβουλο, προκειμένου να του δώσω όποια πληροφορία και διευκρίνιση επιθυμεί. Ίσως η κ. Κίζη λησμόνησε να πράξει το αυτονόητο, να ζητήσει εξηγήσεις άμεσα από το Δήμαρχο, και ακολούθησε την πεπατημένη οδό της πολιτικο-επικοινωνιακής καπηλείας. Αυτή την οδό που, πλέον, γνωρίζουμε όλοι πού οδηγεί: στο αδιέξοδο του σήμερα.


                                              Ο Δήμαρχος
                                Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

                                       Μανόλης Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: