slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανοίγει τις πύλες του το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Νάξο


Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νάξου, προσφέροντας στήριξη σε άπορους και οικογένειες που χρήζουν βοήθειας. Ήδη, διαμορφώθηκε ο χώρος που θα στεγαστεί το Παντοπωλείο, στο υπόγειο του δημαρχείου και ταυτόχρονα ξεκινούν οι συναντήσεις της αρμόδιας επταμελούς επιτροπής, η οποία θα καθορίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του προγράμματος.
Τα προϊόντα του παντοπωλείου, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφανάπτυξης, κ.α., θα διατίθενται δωρεάν στους...
δικαιούχους, οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει του εισοδήματός τους και κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία έχουν ήδη καθοριστεί.
Η προμήθεια των ειδών του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα γίνεται από δωρεές και χορηγίες, ενώ ο Δήμος έχει ήδη προϋπολογίσει 35.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.
«Ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι ένα θετικό και πρωτοποριακό βήμα για το Δήμο μας, σε επίπεδο νομού» δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος και καταλήγει «μέσω του Παντοπωλείου θα ωφεληθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα αποτελεί στοίχημα για την ανάπτυξη του εθελοντισμού. Στόχος μας είναι να αναπτυχθούν κι άλλες δράσεις μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για παράδειγμα στον σε θέματα ιατρικής φύσης, όπως η διάθεση φαρμάκων και η συνεισφορά σε ιατρικές εξετάσεις …».

Προσφορά αλληλεγγύης από την Κύπρο
Η πρώτη προσφορά για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήρθε από την Κύπρο και την αδελφοποιημένη πόλη με το Δήμο της Νάξου, Ακανθού. Οι Κυπριακή αντιπροσωπεία που βρέθηκε στη Νάξο προσέφερε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου τρόφιμα αξίας 3.060€, ποσό που συγκεντρώθηκε από έρανο στην πόλη της Ακανθούς για το σκοπό αυτό. Τα τρόφιμα αγοράστηκαν από καταστήματα ειδών διατροφής της Νάξου και αναμένεται να παραδοθούν στο Δήμο της Νάξου εντός των ημερών.

Ναξιοτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: