slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξεκίνησαν ο ι 25οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στη Νάξο

Ο δήμαρχος, Μ.Μαργαρίτης,
 ο αντιδήμαρχος, Μ.Πολυκρέτης,
 ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ,
 Ιάκ. Ναυπλιώτης και αθλητές
κρατούν τη σημαία των
Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων
Όλα έτοιμα για την
τελετή έναρξης
 Tο απόγευμα του Σαββάτου μετά την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητικών σωματείων από 15 νησιά του Αιγαίου ξεκίνησε η  τελετή έναρξης των 25ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου. Ο  δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καλωσόρισε τους αγώνες στη Νάξο και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή τους. Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χαιρετισμό έκανε  ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργος Γκούφας, από το ΣΕΓΑΣ, ο Γ. Γ. Βασίλης Σεβαστής και από τη Γ. Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής .Την έναρξη των αγώνων   κήρυξε ο Γ. Γ. Αιγαίου   Γιάννης Σπιλάνης.   
Στους αγώνες συμμετέχουν 49 σωματεία στίβου καθώς και σωματεία ΑμεΑ, με 400 αθλητές-τριες, από 15 νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη –Λήμνο- Χίο-Σάμο-Ικαρία-Ρόδο-Κω-Λέρο-Κάλυμνο-Σύμη-Νάξο-Μήλο-Άνδρο-Σύρο και Μύκονο). Συνολικά, στο νησί της Νάξου φιλοξενούνται περίπου 600 άτομα. Μεταξύ αυτών, συμμετέχουν και 33 αθλητές –τριες ειδικών ικανοτήτων (ΑΜΕΑ), οι οποίοι θα αγωνιστούν σε ειδικά αθλήματα. "Αθλητισμός-Ειρήνη-Πολιτισμός", είναι το σύνθημα των αγώνων.
Οι Αγώνες διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  και θα διεξάγονται  στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου.
Το Πρόγραμμα των Αγώνων





Δεν υπάρχουν σχόλια: