slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επειδή η παραπληροφόρηση και η επιλεκτική ενημέρωση έχουν τα όριά τους¨

Επίθεση στην τοπική εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» εξαπέλυσε ο περιφερειακός συνδυασμός «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» με αφορμή δημοσίευμα που αφορούσε την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Το σύνολο των μελών του συνδυασμού που υπογράφουν την ανακοίνωση, κατηγορούν την εφημερίδα για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αφήνοντας εννοηθεί ότι το έντυπο αντιπολιτεύεται την παράταξη της μειοψηφίας εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα.
Υποστηρίζουν επίσης, ότι παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, στην παράταξη «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» δεν υπάρχουν τριγμοί και εσωτερικά προβλήματα, ενώ διευκρινίζεται ότι κανένα μέλος του συνδυασμού δεν ψήφισε το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:



Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» της 04/09/2012 που αφορά την παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», παρατηρούμε τα εξής:

1. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε ότι «αντιπολιτεύεται» την μείζονα αντιπολίτευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μη δημοσιοποιώντας ή σχολιάζοντας επικριτικά (χωρίς να έχουμε δυνατότητα να απαντήσουμε) και διαστρεβλώνοντας τις ανακοινώσεις της παράταξης μας.

2. Για πολλοστή φορά σε πρωτοσέλιδο της θέτει ανύπαρκτα και δίχως αντίκρισμα ερωτήματα για την παράταξή μας και τον επικεφαλής της τα οποία δημιουργούν σύγχυση και είναι αμφίβολης εγκυρότητας. Θυμίζουμε ότι πολλά από τα «περίεργα» ερωτήματά τους έχουν διαψευστεί.



ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» δηλώνει τα ακόλουθα :
1)Υπάρχει δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει την θέση της παράταξης μας στο περιφερειακό συμβούλιο της 01/09/2012, το οποίο εξέδωσε ο επικεφαλής κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Στις θέσεις που εκφράζονται στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου συντασσόμαστε και συμφωνούμε όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού. Το δελτίο τύπου του συνδυασμού μας θα ήταν ευχής έργον να φιλοξενηθεί από την εφημερίδα.
2)Χαρακτηρίζεται - τουλάχιστον – περίεργη η μη παρουσίαση της θέσης μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην εφημερίδα «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» στις 03/09/2012 όταν φιλοξένησε την τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι «περίεργο», επίσης, το γεγονός ότι θυμήθηκαν να αναφερθούν στον περιφερειακό συνδυασμό μας στις 04/09/2012 χωρίς να αναφέρουν την πλήρη τοποθέτηση των εισηγητών – περιφερειακών μας συμβούλων.
3)Η πολιτική μας παιδεία και τακτική δεν μας επιτρέπει να διαστρεβλώνουμε ή να παρουσιάζουμε αποσπασματικά ανακοινώσεις. Ούτε να θέτουμε αόριστα και προβοκατόρικα ερωτήματα. Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι «ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΙΓΜΟΣ» δεν υπάρχει στην παράταξη μας παρά μόνον στην φαντασία και επιθυμία ορισμένων.
4)Κανένα μέλος της παράταξης μας δεν έδωσε θετική ψήφο στο «Στρατηγικό Σχέδιο» της Π.Ν.Α., θυμίζοντας παράλληλα ότι είμαστε μια παράταξη ανοικτή, φιλελεύθερη και δημοκρατική με σεβασμό στην νομοθετική πρόβλεψη (παρ. 2 του αρθ. 171 του Ν.3852/2010) περί υποχρεώσης των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου να εκφράζουν την γνώμη τους και να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Άλλωστε την ενότητα της παράταξης μας την έχουμε αποδείξει στην πράξη στους 21 μήνες λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
5)Επειδή είμαστε υπέρ της έγκυρης πληροφόρησης προς τους πολίτες των νησιών μας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν εισηγητές, οι οποίοι στη διάρκεια των συνεδριάσεων, αναλύουν και συμπληρώνουν την θέση της παράταξης μας και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε «άδειασμα» ούτε διαφοροποίηση μέλους της παράταξης μας για το θέμα του σχεδίου του Στρατηγικού Σχεδιασμού παρά μόνο στην φαντασία ορισμένων.

Τέλος, επειδή έχουμε μάθει κι έχουμε αποδείξει εδώ και χρόνια ότι κινούμαστε απέναντι στην Κοινωνία (της οποίας εκφράζουμε το 1/3 του εκλογικού σώματος στην ΠΝΑ) με ευθύνη και αξιοπιστία όπως επίσης να ασκούμε αλλά και να δεχόμαστε την κριτική , όχι όμως την κακόπιστη, καλούμε την εφημερίδα «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ»:

1. Να αποκαταστήσει την αλήθεια και την πραγματικότητα.

2. Να μην διαστρεβλώνει τις θέσεις της παράταξής μας.

3. Να φιλοξενεί τις ανακοινώσεις μας (όπως κάνει με τις άλλες περιφερειακές παρατάξεις) εφόσον θέλει να πρεσβεύει τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε επειδή εδώ και καιρό η εφημερίδα επιλέγει την παραπληροφόρηση και την επιλεκτική ενημέρωση. Ελπίζουμε κάποιοι να μην είναι σε «εντεταλμένη αποστολή» ή να μη μπερδεύουν το ρόλο του δημοσιογράφου με αυτό του οπαδού της Περιφερειακής Αρχής. Ευελπιστούμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε….



Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Χαράλαμπος Κόκκινος

Μάρκος Δαδάος

Μανώλης Παλλάς

Γιώργος Παπαμανώλης

Κωνσταντίνος Κουκάς

Κωνσταντίνος Μπιζάς

Ιουλία Καραμολέγκου

Δημήτρης Λοτσάρης

Γιάννης Γιαννακάκης

Θεοδόσης Βαρκάς

Δημήτρης Μαραγκός

Άγγελος Καλαθιανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: