slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η παράσταση - έκπληξη του καλοκαιριού στη Νάξο, ενθουσίασε το κοινό

Παλιά Αθήνα, Παρίσι, θρυλικές μελωδίες του Hollywood, αλλά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, αποτέλεσαν το μουσικό κορμό της παράστασης που τα είχε όλα. Χορό, τραγούδι, παρλάτες και φυσικά ενθουσίασε το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" το Σάββατο το βράδυ. Η μουσικοθεατρική παράσταση, δόθηκε από το θίασο "Θυμέλη" με τον τίτλο "Five 4U" και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δήμου Νάξου και.....
Μικρών Κυκλάδων.
 Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έλλη Βοζικιάδου, τα κείμενα ο Νάξιος ποιητής, στιχουργός και αξιωματικός της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, Ιάκωβος Αυλητής, που μας άφησε πρόωρα σε ηλικία 53 ετών το Δεκέμβριο του 2010, δυο μήνες μετά την πρεμιέρα αυτής της παράστασης στην Αθήνα, τα σκηνικά ο Χάρης Σεπεντζής, τα κοστούμια η Έλσα Βώκου και τις χορογραφίες η Κική Σελιώνη και η Όλγα Σπυράκη. Τα τραγούδια και τη μουσική της παράστασης επιμελήθηκαν και ενορχήστρωσαν ο Δαυίδ Ναχμίας, ο Κώστας Αναδιώτης, ο Πάνος Δέρβος και ο Βασίλης Ποτήρης.



Το κοινό απόλαυσε τις μοναδικές ερμηνείες της Λόρνας που ξεδίπλωσε την τεράστια γκάμα της καταφέρνοντας με μεγάλη ευκολία να μας μεταφέρει από τη ρομαντική παλιά Αθήνα του Αττίκ στο ερωτικό Παρίσι της εποχής της Εντίθ Πιάφ, φτάνοντας μέχρι τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και τη Ουίτνευ Χιούστον του Χόλιγουντ αλλά και τη Μαρινέλλα και τη Βλαχοπούλου του αγαπημένου παλιού καλού κινηματογράφου που όλοι λατρέψαμε.


Όλ' αυτά με τη συμμετοχή επί σκηνής τεσσάρων νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν με πολύ μπρίο και κέφι.


Μια μουσική διαδρομή που κράτησει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών απ' την αρχή μέχρι το τέλος, που συμμετείχαν στην παράσταση είτε τραγουδώντας είτε χειροκροτώντας.



Ο ερασιτέχνης ηθοποιός, Δημήτρης Βασαλάκης, συγκινησιακά φορτισμένος, ερμηνεύοντας την εισαγωγική παρλάτα-κείμενο του πολυαγαπημένου φίλου του, Ιάκωβου Αυλητή

Σκηνές από την παράσταση





Αθάνατες, διαχρονικές μελωδίες κράτησαν συντροφιά στο κοινό σε μια ζεστή θεατρική ατμόσφαιρα όπου το θέατρο, ο κινηματογράφος και η μουσική σκηνή δίνουν ραντεβού σε κλίμα νοσταλγικό αλλά και κεφάτο, με εναλλαγές ρομαντικές και εύθυμες.
http://www.naxosnews.gr/?aid=19153

Δεν υπάρχουν σχόλια: