slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: "Το πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα"

 

"Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το χθες. Θέλω η πατρίδα μας να φύγει μπροστά. Στο αύριο", τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο Μέγαρο. Διαβάστε αναλυτικά τι άλλο είπε

Την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σήμερα, από το Ζάππειο, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την κοινωνία και τους θεσμούς και την ασφάλεια του πολίτη.

"Στόχος μας, μετά τις εκλογές αυτές, είναι να θεμελιώσουμε τη νέα μεταπολίτευση και εννοούμε να αλλάξουμε και το μοντέλο της οικονομίας και το σύστημα της διακυβέρνησης", ανέφερε ο κ. Σαμαράς. "Πρέπει να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό, για εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος και οι Έλληνες είναι λαός, όχι πληθυσμός. Η μεγάλη ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού. Τα μηνύματα για τη ΝΔ είναι πολύ θετικά", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Ήδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς", είπε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε σαν παράδειγμα "την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια", τονίζοντας ότι "στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει, αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαΐου".

Ως δεύτερο παράδειγμα έφερε το περιστατικό της "Υπατείας", ενώ διερωτήθηκε αν η επιχείρηση "σκούπα" είναι μεταμέλεια, για να απαντήσει ότι είναι "σκέτη υποκρισία". Αναφέρθηκε στο νόμο Ραγκούση, που τον χαρακτήρισε "νόμο-μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών" και επανέλαβε ότι "εμείς θα καταργήσουμε".

Ο κ. Σαμαράς πρόβαλε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή. Δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτήσει μικρό υπουργικό σχήμα που να φθάσει σταδιακά τους 10 υπουργούς. Επίσης, επανάλαβε την δέσμευσή του για έλεγχο των "πόθεν έσχες" όλων των προσώπων που διετέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά.

"Το «πόθεν έσχες» υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα", είπε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα της ασφάλειας επανέλαβε τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την λαθρομετανάστευση, "να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας" όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Υποσχέθηκε αποτελεσματική αστυνόμευση και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών καθώς επίσης ότι "θα κατεβάσει τις κουκούλες" των περιθωριακών που δημιουργούν επεισόδια.

"Αυτά που προτείνω συνιστούν αληθινή Ανατροπή! Επανάσταση! Όχι βίαιη, αλλά αληθινή Επανάσταση", τόνισε και προσέθεσε πως "Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το χθες. Θέλω η πατρίδα μας να φύγει μπροστά. Στο αύριο".

"Η Ελλάδα δεν λυγίζει, η Ελλάδα δεν γονατίζει, η Ελλάδα δεν κάνει πίσω. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: