Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Κρουστά

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου Κρουστών υπό το Βασίλη Βασιλάτο, καθηγητή του Εθνικού Ωδείου. Είναι μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που σκοπό έχει τη δημιουργία ομάδας κρουστών στη Νάξο. Το σεμινάριο απευθύνονται τόσο σε αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα κρουστά και τη μουσική, όσο και σε σπουδαστές μουσικής, ερασιτέχνες μουσικούς ή και μουσικούς υψηλότερων επιπέδων.

Τα μαθήματα -υπό μορφή εργαστηρίου- είναι οργανωμένα με τρόπο που και οι αρχάριοι και οι πιο προχωρημένοι, να έχουν το όφελος και την πρόοδο που τους αναλογεί, αλλά μπορεί να αφορά και αυτούς, που απλώς θέλουν να περάσουν κάποιες ώρες ευχάριστα και δημιουργικά.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την τεχνική, τη ρυθμολογία και την ομαδική εκτέλεση μουσικού υλικού για σύνολο κρουστών, προκειμένου να αποκτήσουν την εμπειρία και να συνειδητοποιήσουν το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας που απαιτεί η συμμετοχή σε οποιοδήποτε μουσικό σύνολο.

Αφορμή για αυτή την τεχνική προσέγγιση, θα είναι η γνωριμία με ήχους, όργανα και ρυθμούς από την Ελληνική, τη Βαλκανική, αλλά και την ανά τον κόσμο παραδοσιακή μουσική.


Οι 17 συμμετέχοντες ξεκίνησαν τη μύησή τους μέσα από ασκήσεις με το στόμα και τα χέρια και έφυγαν όλοι ενθουσιασμένοι απ' τον τρόπο διδασκαλίας και την αμεσότητα του Βασίλη Βασιλάτου.

Σε μια εποχή περιορισμένων πόρων, ας εκμεταλλευτούμε τον ανεξάντλητο πλούτο των ρυθμών και των ήχων των κρουστών μουσικών οργάνων, για να οδηγηθούμε στον τελικό προορισμό. Τη μουσική. Και τη χαρά που αυτή δίνει στη ζωή μας.


Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Τετάρτη 2 Μαΐου. "Όσοι Κρουστοί Προσέλθετε!"
Πληροφορίες στο 6974257744.


1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τί την θέλει την ομάδα των κρουστών η Νάξος!!!
Ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ έχει κάποιο πρόγραμμα για τον πολιτισμό; Όταν του προσφέορυν κάτι το δέχεται και το βάζει υπό την σκέπη του επειδή ο κος (άξιος σεβασμού για τη δουλειά του) του Εθνικού Ωδείου του έκανε κάποια πρόταση; Μεταγραφές και στον πολιτισμό; Τόσοι άξιοι Ναξιώτες νέοι επιστήμονες και καλλιτέχνες και μάλιστα άνεργοι!!

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης που μας βλέπει από ψηλά (θέατρο) περιμένει κάτι σοβαρό να γίνει, οι εν ζωή εκατοντάδες Ναξιώτες μουσικοί και οργανοπαίχτες πιθανόν να περιμένουν να δημιουργηθεί μια "ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ" με παραδοσιακά και άλλα λαϊκά όργανα, οι ιστορικοί τόποι που είναι αμέτρητοι περιμένουν τους Ναξιώτες ξεναγούς και μάλιστα τους άνεργους νεολαίους και τόσα άλλα πράγματα που μποούν να γίνουν.
Ο Σύλλογος Εστίασης επιμένει στο ντόπιο πρωινό για τα ξενοδοχεία κι εσείς;;;
Μια πολιτική, μια στρατηγική, κάτι σε ορίζοντα δεκαετιών. Όλα εφήμερα και στο πόδι πια;;;;
Η κρίση δεν είναι οικονομική, είναι κρίση ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!!!!!!
Κε Πρόεδρε του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, είστε άξιος και πνευματικός άνθρωπος!! Πετάξτε, ανοίξτε φτερά, μυρίστε την αύρα που έρχεται από τη θάλασσα, τα κατεβατά των βουνών, την ομορφιά των συν-νησιωτών σας.
Οι διαχειριστική Δημοτική τριετία ή οι άλλες 4ετίες που θ' ακολουθήσουν (σε ότι αφορά τον πολιτισμό)δεν πρέπει να αφορούν την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της καθημέρινότητας ή τον σχεδιασμό μιας καλοκαιρινής περιόδου, αλλά ένα μακρόπνοο σχέδιο με βάση το οποίο θα πορευτεί το νησί, οι άνθρωποί του.
Ο πολιτισμός που κληρονόμησε το νησί είναι δημιούργημα των ατέλειωτων σκληρών χειμωνάδων κι όχι της σύγχρονης καλοκαιρινής καθημερινότητας του κερδώου Ερμή!!!!
...............................................
Ότι η κρίση είναι κρίση παιδείας φαίνεται και από τον παρακάτω διάλογο που έλαβε χώρα σε σχετική ανάρτηση άλλου blog:

Ανώνυμος είπε...
Δηλ. τα Ναξιωτόπουλα σε τί θα την χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση;
Ε!!! ρε εμπόριο που πέφτει!!!
18 Απριλίου 2012 4:34 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Να βαράνε να χορεύουνε οι αρκούδες σαν και σένα ηλίθιε, τίμιε και αγαθέ. Βλάκα ε Βλάκα.
19 Απριλίου 2012 12:15 π.μ.

Ανώνυμος είπε...
Αν τους μάθεις κι όλας να μιλάνε όπως γράφεις, τότε έχει μέλλον το νησί!!!!!
Ελπίζω τα κρουστά σου να βγάζουν καλύτερο ήχο από τα γραφόμενά σου.
Συγχαρητήρια!!!