slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Προϋπολογισμός με έμφαση στις Κοινωνικές Δομές.


Τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2012 ενέκρινε κατά πλειοψηφία μεταξύ άλλων η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες (Δευτέρα) με τηλεδιάσκεψη και εξέτασε συνολικά 25 θέματα.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, πρόκειται για έναν «υγιή προϋπολογισμό, ο ....
οποίος θα επιτρέψει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μην έχει αρνητικό πρόσημο στο τέλος του έτους, παρά τον περιορισμό των παρεχόμενων πόρων».

Λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας ο προϋπολογισμός εστιάζει σε κοινωνικές δράσεις και παράλληλα  στην κατάρτιση, την επιμόρφωση σε θέματα περιβάλλοντος αλλά και στην προετοιμασία μελετών Ε' προγραμματικής περιόδου και στη συμμετοχή της Περιφέρειας σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του 2011 δεν συμπεριελήφθησαν μη συμβασιοποιημένα έργα και “τίτλοι” χωρίς τις αντίστοιχες πιστώσεις, μας δίνει τη δυνατότητα να κλείνουμε την παρούσα χρήση με θετικό πρόσημο”, τόνισε ο κ. Μακρυωνίτης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον καινούριο Προϋπολογισμό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση των δαπανών της περιφέρειας κυρίως στους τομείς των μισθωμάτων, αλλά και σε πολλές άλλες δαπάνες (καθαριότητα, λειτουργικά έξοδα κλπ).

Ο προϋπολογισμός  συνολικού ύψους 93.575.877,01 ευρώ, πρόκειται να αναπροσαρμοστεί μετά τον καθορισμό των χρηματοδοτήσεων των ΚΑΠ και των σχετικών εγκυκλίων.
Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε: σημαντικές δράσεις Κοινωνικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και τη δημοπράτηση πέντε έργων ύψους 2.000.000,00 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: