slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε απεργιακό μπλακ-αουτ η χώρα...

Από χθες Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ κλειστά θα είναι στις 19 του μηνός, έπειτα από απόφαση της ΕΣΕΕ, τα εμπορικά καταστήματα.
Αναλυτικά:


·                     Σε 48ωρες απεργίες, από χθες Δευτέρα έως τις 20 Οκτωβρίου, προχωρούν οι εφοριακοί.
·                     Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για χθες το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι τελωνειακοί προειδοποιώντας τους υπεύθυνους του Σωματείου τους ότι για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.
·                     Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν χθες και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
·                     Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται από την περασμένη Πέμπτη έως τις 19 Οκτωβρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.
·                     Με προσωπικό ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) συνεχίζει τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
·                     Δεμένα στα λιμάνια έμειναν τα πλοία χθες. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα Τρίτη, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία.
·                     Χειρόφρενο τραβούν από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό, ενώ οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αναμένεται να κάνουν προσεχώς ανακοινώσεις.
·                     Και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου.
·                     Συνεχίζεται για έκτη ημέρα και η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ.
·                     Κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, με 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη.
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο κορυφώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, μετά από απόφαση της ΕΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: