slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με τα λόγια του ΓΑΠ θα του απαντήσει σήμερα ο Σαμαράς: «Καμία ανοχή, καμία συνενοχή»

«Καμία ανοχή, καμία συνενοχή» απαντά από την Καλαμάτα ο Παπανδρέου στο
αίτημα Καραμανλή για συναίνεση

ΒΗΜΑ 15/02/2009

Καλαμάτα «Ούτε ανοχή, ούτε συνενοχή. Είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα απαντώντας στο αίτημα του πρωθυπουργού για συναίνεση. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές όχι για την εξουσία, αλλά «για να προλάβουμε τα χειρότερα».


«Έκανα μια ξεκάθαρη πρόταση στον πρωθυπουργό για τη διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές ή και μαζί τους, και συμφωνία για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε πως αν το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές από μικροκομματικό συμφέρον, «θα αφήναμε την κυβέρνηση να καταρρέει κάθε μέρα, αλλά μάς ενδιαφέρει η Ελλάδα, μάς ενδιαφέρει να προλάβουμε τα χειρότερα».

Είμαστε εδώ για να φέρουμε μήνυμα αλλαγής, είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της καταρχήν στα αγροτικά ζητήματα, που αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή.

«'Όχι' στις δημοσιονομικές σπατάλες»

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη πολιτική της, είπε ότι μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας έχουν αποτύχει σε όλα τα μέτωπα. Ο κ. Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε ότι αφορά τις σπατάλες του δημοσίου, λέγοντας πως η κυβέρνηση δανείστηκε 16 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω σε κάθε χρόνο της διακυβέρνησής της χρεώνοντας κάθε Έλληνα με 8.000 ευρώ παραπάνω και διερωτήθηκε «πού πήγαν τα λεφτά».

Ο κ. Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά: «Δανείσου αν θες, αλλά όχι τα χρήματα να πηγαίνουν σε παχυλούς μισθούς, ρουσφετολογικές προσλήψεις, ύποπτες συμβάσεις και άχρηστη κρατική διαφήμιση, προκειμένου να χειραγωγηθούν τα ΜΜΕ».


Στη συνέχεια, ανέφερε πως στο μέσον μιας περιόδου κρίσης, χρειάζεται αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο τις μείωσε, αλλά και ότι δεν έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ, αφήνοντας έτσι τη χώρα ανοχύρωτη στη διεθνή κρίση.

«Δεν ζήτησαν καν τη γνώμη μας για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης πριν το καταθέσουν στην ΕΕ και ζητούν τώρα συμβολή στη συναίνεση. Συναίνεση σε τι; Για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και να κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας; Ούτε ανοχή, ούτε συνενοχή. Είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η προστασία των αδύναμων, της μεσαίας τάξης, της αγροτιάς και η τόνωση της ζήτησης στην αγορά, επισημαίνοντας ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστότητα «αν χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα και κρατικοποιήσεις τραπεζών».

Τομές στην Ελλάδα

Στη συνέχεια, μίλησε για τις μεγάλες και απαραίτητες τομές για την Ελλάδα με την αποκέντρωση του κράτους, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο με βάση την πράσινη ανάπτυξη και την επένδυση στον άνθρωπο.

Δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός άλλου κράτους δικαίου, τονίζοντας ότι οι αγορές δεν αυτορυθμίζονται, καθώς αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής, ενώ υπογράμμισε πως το αποκεντρωμένο κράτος, υπό την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα εποπτεύει και θα βάζει κανόνες.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί την παρουσία της στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και διεθνώς, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διαπραγματεύεται με αποτελεσματικότητα.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα που τού τίθεται συχνά πού θα βρει το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα, είπε ότι αυτά θα βρεθούν στη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, στην αύξηση της «πίττας» μέσω της πράσινης ανάπτυξης, σε ένα κράτος που δεν θα σπαταλά και θα έχει χρηστή διοίκηση.

Είμαστε η παράταξη που μπορεί να ενώσει το λαό γύρω από ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης, που μπορούμε να ενώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, τα καλά μυαλά και την εμπειρία που διαθέτει η χώρα με τους πιο αδύναμους για να πάμε όλοι μαζί μπροστά, είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι όταν η κυβέρνηση αξιοποιεί τους «κουμπάρους» και τους «κολλητούς», τότε είναι που η χώρα στερείται τα ικανότατα στελέχη που διαθέτει.

Το δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι «έξοδος από την κρίση ή χρεοκοπία» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι ο λαός με την ψήφο του «έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους και θα διαλέξει ΠΑΣΟΚ».

«Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες γύρω από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά την ομιλία του προήδρευσε σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα

www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=255422
http://dexiextrem.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: