slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολές Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Προς ενημέρωση των μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου σας επισυνάπτουμε τις επιστολές που εστάλησαν στον Δήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Βλαχογιάννη και στον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου κ. Λοίζο Κοντό για την σημερινή (σ.σ. χθεσινή 6-9-2011) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου στις 19.00 μμ.
Η πρώτη επιστολή αφορά το 7ο θέμα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου-απόφαση επί αιτήματος της Μπράδερς Κόμπανυ ΑΕ για χορήγηση αδείας ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου  και η δεύτερη επιστολή αφορά το 14ο θέμα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου-έγκριση πρακτικών επιτροπής ελέγχου προϊόντων και θέσεων για τις εμποροπανήγυρις του 15 Αύγουστου στην Παροικία και των Εννιάμερων της Παναγίας στην Νάουσα.

Ακολουθούν οι δυο επιστολές:


Πάρος,06 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 113/2011

Προς: Δήμαρχο Πάρου κ.Χρήστο Βλαχογιάννη
Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου κ.Λοίζο Κοντό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου κατά την έκτακτη συνεδρίαση τού στις 5 Σεπτεμβρίου, συζήτησε σχετικά με το 7ο θέμα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου,στις 06 Σεπτεμβρίου που αφορά την απόφαση επί αιτήματος της  Μπράδερς Κόμπανυ για χορήγηση αδείας ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου.

Κατά την συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση του Συλλόγου για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις πολυκαταστημάτων που είναι ότι
η συνολική ωφέλιμη επιφάνεια του κάθε καταστήματος πρέπει να είναι μέχρι 400 m2.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν συζητάμε τίποτα άλλο πέρα από την προαναφερθήσα πάγια θέση μας.

Με ιδιαίτερη τιμή
το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου




Πάρος,06 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 114/2011

Προς: Δήμαρχο Πάρου κ.Χρήστο Βλαχογιάννη
Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου κ.Λοίζο Κοντό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου κατά την έκτακτη συνεδρίαση τού που πραγματοποίησε στις 5 Σεπτεμβρίου, συζήτησε σχετικά με το 14ο θέμα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου,στις 06 Σεπτεμβρίου που αφορά την έγκριση πρακτικών επιτροπής ελέγχου προϊόντων και θέσεων για τις εμποροπανήγυρις του 15 Αύγουστου στην Παροικία και των Εννιάμερων της Παναγίας στην Νάουσα.

Οι θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό είναι:

1.            Σε περίοδο καταστροφικής έντασης της οικονομικής κρίσης κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης της ντόπιας αγοράς (πλανόδιο εμπόριο-παραεμπόριο) ισοδυναμεί με χαριστική βολή στους επαγγελματίες του νησιού.
2.            Τα τελευταία χρόνια το «έθιμο του πανηγυριού» τον Αύγουστο σηματοδοτείται από εντάσεις,αυθαιρεσία και σε φαινόμενα που παραπέμπουν ίσως σε αλλησβερίσι.Προιόντα που δεν έχουν καμία σχέση με το παιδικό έθιμο της εμποροπανήγυρις,αυθαίρετη κάθε χρονιά παρουσία στον Αγ.Αρσένιο, αλλά και πάγκοι υγειονομικού ενδιαφέροντος με αμφιβόλλου ποιότητας προιοντα και χωρίς αδειοδότηση έιναι η εικόνα αυτής της κακώς εννοούμενης παράδοσης.
3.            Το Διοικητικό Συμβούλιο συνυπολογίζοντας όλα τα ανωτέρω κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου  να καταργήσει όπως είπαμε αυτήν την κακώς εννοούμενη παράδοση και να οργανώσει άλλου είδους παιδικά πανηγύρια κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί μας.

Με ιδιαίτερη τιμή
το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: