slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση για την ένταξη των διασωστών του Σάμινα στο Λ.Σ.


Ερώτηση προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή σχετικά με το θέμα της ένταξης των διασωστών του Σάμινα στο Λ.Σ., το οποίο παραμένει κυριολεκτικά στον αέρα, κατέθεσαν οι Τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.
Στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές αναφέρουν:
 «κ. Υπουργέ,
Σε προηγούμενη ερώτησή που καταθέσαμε στη Βουλή, σας είχαμε ρωτήσει γιατί δεν εφαρμόζεται το άρθρο 11 του Ν. 3752/27-2-2009, σύμφωνα με το οποίο «όσοι συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000 και δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, εισάγονται χωρίς εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες...».
Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιπτώσεις όπου έχει διενεργηθεί σχετική Ε.Δ.Ε, η οποία διαπίστωσε την ενεργή συμμετοχή συγκεκριμένων υποψηφίων στην αναφερθείσα επιχείρηση διάσωσης, ενώ θετικά αποφάνθηκε και ο Συνήγορος του Πολίτη.
Στην απάντησή σας, πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα υπήρξε ένα νομοθετικό σφάλμα, το οποίο, όμως, διορθώθηκε μέσω της αναγκαίας νομοτεχνικής ρύθμισης, ώστε να αποκατασταθεί «η αδικία για όσους δικαιούνται να κάνουν χρήση αυτής της ευεργετικής διάταξης», όπως αναφέρατε.
Ωστόσο είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη νομοτεχνική ρύθμιση δεν επαρκεί, εφόσον ζητούνται πρόσθετα προσόντα, όπως η καλή γνώση αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία, συνδυαζόμενα, ουσιαστικά αποκλείουν τους διασώστες του Σάμινα, οι οποίοι έχουν έμπρακτα αποδείξει ότι αξίζουν να ενταχθούν στο Λιμενικό Σώμα.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Προτίθεστε τελικά ή όχι να βρείτε τον τρόπο επιβράβευσης των διασωστών του Σάμινα για την αναμφισβήτητη προσφορά τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: