slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Χ. Κόκκινος στο Ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΝΕΩΡΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ * ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ * ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ (500) ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Σύρος, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κ. Χ. Κόκκινος, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους Μ. Δαδάο και Γ. Παπαμανώλη, συναντήθηκε σήμερα 5.9.2011, στο ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΝ Σύρου με εκπροσώπους της διοίκησης και τους εργαζομένους.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα βιωσιμότητας της μεγαλύτερης βιομηχανίας του Ν. Αιγαίου:
Πρόσφατα, υπήρξε προσωρινή διακοπή ηλεκτροδότησης της επιχείρησης από τη ΔΕΗ και εντός των ημερών απειλείται νέα διακοπή.
Ο διαγωνισμός που θα έφερνε προς επισκευές δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού, προϋπολογισμού 3 εκ. € και θα έδινε οικονομική "ανάσα" στην επιχείρηση, έχει παρουσιάσει εμπλοκή.
Το πρόστιμο που αφορά την σύμβαση των πυροσβεστικών σκαφών παραμένει και επιδεινώνει το πρόβλημα.
Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση σε ανταγωνιστικό ναυπηγείο του λεκανοπεδίου.

 Μετά τις παραπάνω δυσμενείς εξελίξεις στη λειτουργία του Ναυπηγείου, ο περιφερειακός συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και ζητά τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με βασικό θέμα τη στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας της μοναδικής ναυπηγικής βιομηχανίας στο Νότιο Αιγαίο, σε εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 167 του Ν. 3870/2010.

Το θέμα είχε απασχολήσει προ μηνών το περιφερειακό συμβούλιο, χωρίς ωστόσο η περιφερειακή αρχή και οι έχοντες την ευθύνη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Θυμίζουμε ότι στο ναυπηγείο απασχολούνται πεντακόσιοι (500) εργαζόμενοι και πιθανή διακοπή της λειτουργίας του θα τους οδηγήσει στη ανεργία και θα διασπάσει την κοινωνική συνοχή της Σύρου.

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: