slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δυσβάστακτο το βάρος των σχολικών φωτοτυπιών και DVD για τους γονείς-Αλαλούμ για το ποιος θα τις πληρώσει!

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία και την αναγκαστική χρήση φωτοτυπιών και DVD (αν υπάρχουν dvd). Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει την… νύφη, γιατί όπως φαίνεται το βάρος πέφτει στις οικογένειες των μαθητών. Και μάλιστα είναι δυσβάστακτο, αφού οι φωτοτυπίες κοστίζουν τουλάχιστον 10 ευρώ παραπάνω από ότι το κάθε βιβλίο ξεχωριστά και ως γνωστόν δεν είναι καιρός για έξοδα!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν γονείς μαθητών και δάσκαλοι η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και απαράδεκτη. «Υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», καταγγέλλει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που υποστηρίζει ότι τα έξοδα θα επωμιστούν ή ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτούμενες σχολικές επιτροπές και γονείς!

Πάντως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδής, μιλώντας στην ΝΕΤ υποστήριξε ότι οι γονείς δεν θα πληρώσουν τις φωτοτυπίες και τα DVD, που χρησιμοποιούν οι μαθητές.

Αυτά θα πληρωθούν από τις σχολικές επιτροπές, είπε, ενώ γνωστοποίησε ότι τα βασικά βιβλία θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και σιγά - σιγά βδομάδα με τη βδομάδα θα σταλούν και τα υπόλοιπα!!!

Μέχρι το τέλος του έτους, ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί η «αποστολή» του υπουργείου.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: