slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Δημοκρατική Συμμαχία" : Προτάσεις για το Μεσοπρόθεσμο


Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι κατέληξαν σ' ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό και ευνοϊκό σχέδιο για την Ελλάδα».
 
Οι βασικές προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας οι οποίες υιοθετήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες (21/6) και οι οποίες παρουσιάστηκαν στον Επίτροπο της Ε.Ε. Όλι Ρεν (21/6) αλλά και στην τρόικα (22/6) περιλαμβάνουν:
 
Ένα τολμηρότερο, εμπροσθοβαρές πρόγραμμαδημοσιονομικής προσαρμογής, στηριγμένο κατά τα 2/3 σε περικοπή δημοσίων δαπανώνμε παράλληλη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
 
Ένα πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων στην Ελλάδα, με αξιοποίηση ευρωπαϊκής τεχνικής βοήθειας.
 
Ένα ισχυρότατο επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επενδυτικούς πόρους από την Ευρώπη, (προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκή Τραπέζης Επενδύσεων), προς την Ελλάδα, ύψους 30 δις ευρώ, εκ των οποίων 10 δις θα προέλθουν από προκαταβολή του μελλοντικού μεριδίου της Ελλάδος από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα.
 
Μέρος του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, π.χ. το 25%, το οποίο αντί για την αποπληρωμή χρεών θα χρησιμοποιηθεί για προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θ' αυξηθεί σε διάρκεια, θα πάει πχ στα 7 χρόνια, για να πουληθούν τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε λογικές τιμές και όχι όσο-όσο.
 
Μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχουν δοθεί από τα ευρωπαϊκά κράτη στο 3,5%. Είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή οι πλουσιότερες χώρες, να δανείζουν την Ελλάδα με υψηλότερο επιτόκιο, από αυτό που μας δανείζει το ΙMF, όταν το IMF εκπροσωπεί και χώρες πολύ φτωχότερες σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ξένοι ιδιώτες δανειστές, με μικρότερης αξίας αλλά υψηλής πιστοληπτικής ποιότητας ευρωπαϊκά ομόλογα.
Ο τρόπος πολιτικής δράσης και σοβαρότητας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πείθουν ότι στην Ευρώπη υπάρχουν ευήκοα ώτα όταν είσαι σοβαρός, όταν είσαι μεθοδικός, κι όταν αντί για καταγγελίες και μαγικές συνταγές, πηγαίνεις με επεξεργασμένες προτάσεις.

Συμφωνείτε με τις προτάσεις μας;
Ψηφίστε από το 1 (όχι) έως το 10 (ναι).

lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Facebook Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: