slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτική δίωξη υπαλλήλων και βόλεμα «ημετέρων» στο υπουργείο εργασίας!!!!!!!


Σας επισυνάπτω την επιστολή διαμαρτυρίας όλων των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με την πολιτική δίωξη συναδέλφων, δημοσίων υπαλλήλων, που επιχειρείται με μοναδικό κριτήριο την ημερομηνία τοποθέτησης τους στη Γενική Γραμματεία (Οκτ. 2004 και μετά)!
Οποιοσδήποτε υπάλληλος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, εκδιώκεται από τη θέση του πριν τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να τακτοποιηθούν "οι δικοί τους"! Προφασιζόμενοι υπηρεσιακούς λόγους ανακαλούν τις τοποθετήσεις οκτώ συναδέλφων (με ημερομηνία 27/5/2011) και σχεδόν ταυτόχρονα (με ημερομηνία 30/5/2011) υπογράφονται από την κα Στρατινάκη (Γενική Γραμματέα του υπουργείου) αποφάσεις μετακίνησης προς την Γενική Γραμματεία οκτώ συναδέλφων!
Σε συνάντηση που ζητήσαμε και είχαμε με το ΓΓΔΚ&ΑΠ η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν το γνωρίζει το θέμα και δεν έγκειται των αρμοδιότητων του η επιλογή των στελεχών της Γενικής Γραμματείας της οποίας προϊσταται!!!
Η απάντηση του προϊσταμένου ήταν παρόμοια, επικαλέστηκε κι αυτός άγνοια στην αρχή ενώ στη συνέχεια της συζήτησης και όταν οι τόνοι είχαν ανέβει η απάντηση έγινε ως εξής: "κι εγώ εκδιώχθηκα το 1992"...!
Όλοι οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας είμαστε αποφασισμένοι να μη φύγει κανείς μέχρι να δωθούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους και να μην επιτρέψουμε να διώκονται ακόμα και σήμερα καθ' όλα αξιόλογα στελέχη με μόνο κριτήριο τα πολιτικά τους πιστεύω

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Κα Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ
Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Με αφορμή τη μαζική ανάκληση μετακινήσεων και αποσπάσεων που κοινοποιήθηκαν σε συναδέλφους την 31/5/2011, τα στελέχη των.......... Ειδικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων συγκεντρώθηκαν και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον πρωτοφανή τρόπο και το είδος των διαδικασιών με τις οποίες αποφασίστηκαν και υλοποιούνται οι ανακλήσεις στελεχών και προϊσταμένων.

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Έπειτα από συνάντηση των στελεχών όλων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας και δεδομένης της «άγνοιας» που εξέφρασαν επί του θέματος οι Προϊστάμενοι της ΕΥΣΕΚΤ, της ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ καθώς και ο κ. Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, θα θέλαμε να σας θέσουμε τα εξής ζητήματα:

1. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 18 του Ν. 3614/2007, η στελέχωση των παραπάνω υπηρεσιών γίνεται, κατ’ εξαίρεση των διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, με μετακίνηση του προσωπικού και ισχύει για τέσσερα (4) χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση η θητεία των μετακινούμενων υπαλλήλων δεν έχει λήξει. Ποιος έκρινε και με ποια κριτήρια αποφάσισε την αιφνίδια διακοπή της θητείας των στελεχών μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα και τον τύπο που πολλές φορές διαφυλάσσει την ουσία;

2. Ως αιτία μετακίνησης στις αποφάσεις αυτές αναφέρονται υπηρεσιακές ανάγκες. Συνεπώς είναι λογικό το συμπέρασμα ότι αφενός οι υπηρεσιακές ανάγκες στις διευθύνσεις του Υπουργείου σταθμίζονται ως πιο σημαίνουσες σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες των Ειδικών Υπηρεσιών και αφετέρου αναμενόμενο είναι οι εν λόγω θέσεις να μην στελεχωθούν από άλλους δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου. Ωστόσο, ήδη έχουν υπογραφεί και αποσταλεί οι αποφάσεις με τους νέους συναδέλφους που θα στελεχώσουν τις Υπηρεσίες και αυτό γεννά ερωτήματα όσον αφορά την ύπαρξη πραγματικά υπηρεσιακών αναγκών και εν τέλει των πραγματικών αιτιών των μετακινήσεων - διώξεων αυτών.

3. Σημειώνεται ότι ανακλήσεις αποσπάσεων - μετακινήσεων τέτοιας έκτασης στελεχών και προϊσταμένων που έχει λάβει χώρα χωρίς κριτήρια, και μάλιστα με εκκρεμούσα την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, όχι μόνο δε συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία των Ειδικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, αλλά δυσχεραίνουν και κωλυσιεργούν ανεπίτρεπτα την υλοποίηση των έργων και την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων αυτής της προγραμματικής περιόδου που ήδη βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της. Συνεπώς, πρόκειται για μια ενέργεια ζημιογόνα που επιπλέον θίγει και τα στελέχη που μετακινούνται, τον επαγγελματισμό τους και την ευσυνειδησία τους ακυρώνοντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την προσφορά τους.

4. Είναι προφανής η μη τήρηση διαδικασιών διαφάνειας στον τρόπο στελέχωσης των θέσεων των ειδικών υπηρεσιών σε αντίθεση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε άλλα Υπουργεία στα οποία κοινοποιούνται οι κενές θέσεις και κατατίθενται υποψηφιότητες. Τελικά πως εφαρμόζονται σε αυτή την περίπτωση οι αρχές του open government και της διαφάνειας;



* Ζητούμε να μας ενημερώσετε αναφορικά με τα αίτια και τους υπηρεσιακούς λόγους για τους οποίους κρίθηκε απαραίτητη η επιστροφή των συγκεκριμένων υπαλλήλων.



* Να υιοθετηθούν στο Υπουργείο μας οι διαδικασίες του opengov, της ανοικτής ενημέρωσης και της διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες στελέχωσης των υπηρεσιών.



* Να σταματήσει η απαξίωση του έργου του συνόλου των στελεχών με το να μην αξιοποιούνται πλήρως τα προσόντα τους και να δαπανούνται ποσά για συμβούλους αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, και αυτά τα ποσά να διατίθενται για ουσιαστικές ανάγκες των ανέργων και των εργαζομένων.





* Να ανακληθούν άμεσα οι αποφάσεις μετακίνησης - ανακλήσεις των συναδέλφων






Τα στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Γραφείο Πρωθυπουργού
2. Γραφείο Γ. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας
3. Γραφείο Γ. Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων
4. Γραφείο Γενικού Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης
5. Δ/νση Προσωπικού
6. ΑΔΕΔΥ
7. Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
8. Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: