slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοροϊδία με τους ημιυπαίθριους

Στα τεκμήρια διαβίωσης περιλαμβάνονται τελικά οι ημιυπαίθριοι με αποτέλεσμα να φορολογούνται με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που αναιρεί προηγούμενη απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.
Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της κατοικίας τους, πιστεύοντας την απόφαση του υπουργείου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία.

Όπως αναφέρει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, φορολογούνται οι κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι, τα γκαράζ και οι αποθήκες.
Οι χώροι, που τακτοποιούνται, πρέπει για πρώτη φορά να συμπεριληφθούν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλεται το οικονομικό έτος 2012.
Οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο 2011, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να δηλωθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση του τρέχοντος έτους.
Εάν διαπιστωθεί ότι οι τακτοποιημένοι χώροι δεν δηλώνονται ή δηλώνονται ανακριβώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται μετά την τακτοποίησή τους, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος δήλωνε πριν ενάμισι μήνα πως δεν θα υπολογίζονται στο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα των ημιυπαίθριων χώρων, αλλά και των άλλων αυθαιρεσιών που θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: