slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προπηλάκισαν και πέταξαν πέτρες σε βουλευτές στην Κέρκυρα

Προπηλάκισαν και πέταξαν πέτρες σε βουλευτές στην Κέρκυρα (vid) 
Με πέτρες και υβριστικά συνθήματα, ομάδα«Αγανακτισμένων» στην Κέρκυρα εγκλώβισαν 60 'Ελληνες και ξένους βουλευτές σε εστιατόριο, όπου η ελληνική Βουλή παράθετε δείπνο στους συμμετέχοντες στην τακτική συνεδρίαση τηςΕπιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Οι «Αγανακτισμένοι» στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν και χθες στην πλατεία Δημαρχείου και όταν ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που είναι στο Παλαιό Φρούριο, βρίσκονται οι βουλευτές κινήθηκαν προς εκεί για να διαμαρτυρηθούν. Δεν κατάφεραν όμως να εισέλθουν στον χώρο του εστιατορίου, καθώς έκλεισε η καγκελόπορτα της εισόδου στον χώρο και ανέβηκαν στα τείχη πάνω από τον χώρο του Ομίλου, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.

Κάποιοι θερμόαιμοι πέταξαν και πέτρες. Τελικά, στη μία τα ξημερώματα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν με καΐκι. Η παρουσία της ΕΛΑΣ ήταν διακριτική.

Στο δείπνο συμμετείχαν, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση επιβεβαιωσε το περιστατικό και τόνισε πως συμμετείχαν εκπρόσωποι από άλλες χώρες. Η ίδια τόνισε μάλιστα πως μία τέτοια εικόνα μόνο κακό μπορεί να κάνει στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός μιλώντας στην ίδια εκπομπή δήλωσε πως οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των βουλευτών επισημαίνοντας πως «μπορούσε να είχε σκοτωθεί κάποιος».
newpost.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καμια συναυλια δεν θα κανει ο Νταλαρας.....ρε δεν μας χε....ρε Νταλαρα