slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κινητοποίηση φορέων και κατοίκων για το δρόμο Κορώνου - Σκαδού

Εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της Κωμιακής συνοδευόμενοι από τη Δημοτική Σύμβουλο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ευδοκία Ψαρρά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκαδού Μιχάλη Πάσουλα επισκέφτηκαν την Εισαγγελέα Νάξου και απέδωσαν καταγγελία για το τμήμα του κεντρικού οδικού δικτύου Σκαδού - Κωμιακής, ζητώντάς της να αποδώσει ευθύνες.
Επίσης προσήλθαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια αποκατάστασης του δρόμου και την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.
Ο Μανόλης Μαργαρίτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Γκούφα και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Πουσσαίο για το θέμα αυτό.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο Θανάση Γρυλλάκη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες της υπηρεσίας του.
Ο Θανάσης Γρυλλάκης θεωρεί ότι άμεσα πρέπει να τοποθετηθεί πλέγμα που θα συγκρατήσει τα βράχια και είναι υπέρ στη δημιουργία εναλλακτικών δρόμων που θα λύνουν, έστω προσωρινά, το πρόβλημα της διέλευσης σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ακόμη τόνισε τη σημασία σύνταξης μελετών και για άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στην ορεινή Νάξο.
Στο έγγραφο που δόθηκε στην Εισαγγελέα, στο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στο Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών δίνει περιθώριο πέντε ημερών στους αρμόδιους, για έγγραφη απάντηση σχετικά με το θέμα του δρόμου
Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και ανάλογα την εξέλιξη που θα υπάρξει, θα αποφασιστούν νέες δράσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΛΙΑ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ............ΑΛΛΙΩΣ......