slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στον Εισαγγελέα προσφεύγουν οι κάτοικοι των χωριών Κωμιακής -Σκαδού και Μέσης


 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου στην Κωμιακή παρουσία  του  Αντιδημάρχου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Αντώνη Μανιού,  του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κωμιακής  Ιάκωβου Μπαρδή, του εκπρόσωπου του  Σκαδού  Μιχάλη Πάσουλα και του εκπρόσωπου της  Μέσης Νικήτα  Κουτσοκέρη. Οι  κάτοικοι ,οι φορείς  και οι  Σύλλογοι των χωριών   Κωμιακής και Σκαδου και Μέσης αποφάσισαν να προσφύγουν στον   Εισαγγελέα  για   αποδοθούν ευθύνες  σε κάθε αρμόδιο για το θέμα του επαρχιακού δρόμου Κορώνου-Σκαδού, που εδώ και δυο μήνες εξακολουθεί στο  σημείο όπου είχαν πέσει οι μεγάλοι  βράχοι να παραμένει  κλειστός.....



  


Προς 

1.         Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
2.         Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών
3.         Γραφεία Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης
4.         Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
5.         κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου
6.         ΜΜΕ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Στις 15–5–2011, στο Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας, παρουσία και των: Αντιδημάρχου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Αντώνη Μανιού, του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Σκαδού κ. Πάσουλα Μιχάλη  και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας κ. Ιάκωβου Μπαρδή, οι παρακάτω υπογράφοντες φορείς,  επανεξετάζοντας τα επιπρόσθετα στοιχεία και υλοποιώντας την προηγούμενη απόφαση της 7 Μαϊου 2011, αποφάσισαν τα εξής:
Την Τρίτη 17 Μαίου 2011, ώρα 9.00 π.μ. αντιπροσωπεία των φορέων και όσων υποστηρίζουν την κίνηση :
1.         Να προσφύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου για την απόδοση  παντός είδους ευθυνών σε κάθε αρμόδιο, για τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση του θέματος του αποκλεισμού των ορεινών χωριών της Νάξου, λόγω της κατολίσθησης, στις 19 Μαρτίου 2011, στο δρόμο Κορώνου Σκαδού, καθώς και με ποια λογική και αφού, σύμφωνα με έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο δρόμος πρέπει να παραμείνει κλειστός,  επιτρέπεται η μίσθωση ταξί για τη μεταφορά μαθητών για τις Πανελλήνιες, καθώς και η διέλευση καθόλο αυτό το διάστημα οχημάτων και πεζών  μεταξύ των οποίων και μαθητών.
2.         Να καταθέσει την καταγγελία, α) στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και β)  στις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφ. Ν. Αιγαίου,  με παράλληλη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου και του γραφείου της Τεχνικής υπηρεσίας Περιφέρειας.
3.         Να ζητηθεί από τους παραπάνω να απαντήσουν υπεύθυνα και  έγγραφα, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών,  για το ποιος έχει την ευθύνη για τα παραπάνω και για το ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειες  για την οριστική λύση του προβλήματος.
4.         Εάν  δεν πάρουμε απάντηση εντός πέντε ημερών, να προχωρήσουμε σε περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις, τη μορφή των οποίων θα αποφασίσουμε.

Κορωνίδα 15-5-2011

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας
Σύλλογος Γυναικών Κορωνίδας
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Κορωνίδας
Αντιδήμαρχος κ. Μανιός Αντώνης
Πρόεδρος Κορωνίδας κ. Μπαρδής Ιάκωβος
Εκπρόσωπος Σκαδού κ. Πάσουλας Μιχάλης
Εκπρόσωπος Μέσης κ. Κουτσοκέρης Νικήτας
Επαγγελματίες γονείς και κάτοκοι του Απόλλωνα
Κάτοικοι Κωμιακής, Σκαδού και Μέσης
ΠΑΜΕ, Γραμματεία Νάξου
Κ.Ο. Κωμιακής του ΚΚΕ
Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: