slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κρίση κι ο Καμίνης είναι ευλογία: Μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων προανήγγειλε

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/05/kaminis-1-300x225.jpgΘετικά αντιμετώπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ΓΑΠ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα προτείνει σχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η βασική "φιλοσοφία" της επιτροπής αυτής είναι η...
"συμφιλίωση του δικαιώματος της διαδήλωσης με τα άλλα δικαιώματα, πχ ανοιχτά καταστήματα κλπ" και ο σκοπός είναι να λειτουργεί το κέντρο όταν γίνονται διαδηλώσεις.

Από τις συνομιλίες του κ. Καμίνη, ο οποίος ήταν παρών στο υπουργικό συμβούλιο, διευκρινίστηκε ότι το σχέδιο αφορά τις "μικρές" διαδηλώσεις και όχι τις πανεργατικές ή πανυπαλληλικές [καλά πάντα απ' τα μικρά αρχίζουμε και πάμε στα μεγάλα ;)]. Διευκρινίστηκε επίσης ότι το εν λόγω σχέδιο θα οριοθετεί και τις αρμοδιότητες της αστυνομίας.


Στην Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι πανεπιστημιακοί Ν. Αλιβιζάτος, Α. Μανιτάκης και Γ. Κτιστάκης, ενώ το σχέδιο θα παρουσιαστεί μέχρι το φθινόπωρο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: