slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στήριξη του δημότη στην πράξη: Κατάργηση τελών στον δήμο Πειραιά

 Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την κατάργηση των τελών για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων.
Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε μεταξύ άλλων:
«Απ΄ ότι πληροφορήθηκα, η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα στην καθαριότητα. Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία αισθάνομαι την υποχρέωση να επαινέσω τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι, προπαντός όμως την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, με
αποτέλεσμα να έχουμε μια πόλη καθαρή. Στόχος μας είναι ο Πειραιάς να γίνει η καθαρότερη πόλη της Ελλάδας.
Παίρνοντας υπόψη τα υψηλά ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες μας, θέλω να διαβεβαιώσω τον Πειραϊκό λαό και τους εργαζόμενους, ότι δεν προτιθέμεθα να αξιοποιήσουμε τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Εμπιστευόμαστε το δημόσιο χαραχτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας. Σ΄ αυτό είμαι απόλυτος. Από εμάς εξαρτάται να εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερο το φιλότιμο που ούτως ή άλλως εμπεριέχεται στο  DNA  του Πειραιώτη.
Μαζί μ΄ αυτά θέλω να αναφερθώ στο θέμα της μη καταβολής τελών για τα ογκώδη αντικείμενα. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα σύστημα: «για να πάρω αυτά τα ογκώδη αντικείμενα, θα με πάρεις τηλέφωνο και θα πληρώσεις». Είτε επειδή η οικονομική συγκυρία δεν το επιτρέπει, είτε επειδή η διαχρονική ασυνέπεια των υπηρεσιών να ανταποκριθούν σ΄ αυτή την ανάγκη του δημότη δεν επέτρεψε μέχρι τώρα, να  εξαφανίσουμε τα ογκώδη. Επιπλέον τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος είναι ανάξια της υπηρεσίας που τα μαζεύει και απασχολεί εργαζόμενους. Είναι μηδενικά.
Γι΄ αυτό, αφού συνεργαστήκαμε και με τις υπηρεσίες και με τον κ. Κατσαφάδο, καταλήγουμε στην απόφαση να είναι δωρεάν η αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων. Ούτως ή άλλως ο δημότης πληρώνει υψηλά ανταποδοτικά τέλη και για  την αποκομιδή των ογκωδών. Δεσμευόμαστε από τη μεριά του Δήμου, ότι εντός 3 ημερών από την τηλεφωνική επικοινωνία του δημότη, θα έχουμε προστρέξει να τα πάρουμε.
Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου εγκαταστήσουμε ειδικά κοντέιρ σε αντίστοιχες υποδοχές. Είναι κι αυτό ένα βήμα για την καθαρότερη πόλη, μαζί με όλα τα άλλα που πρέπει να κάνουμε, στην κατεύθυνση της συνεργασίας του Δήμου Πειραιά, για τη διευθέτηση των απορριμμάτων γενικότερα».
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: