slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σημαντικές πρωτοβουλίες


Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πάρου αναφέρεται στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011. Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:


«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84 400 Παροικιά
ΠΑΡΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Τουριστική επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011.
Έγινε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση, μετά από πρόσκλησή μας, από το Λιμενάρχη Πάρου κ. Γιαλελή σχετικά με τη διαχείριση του χώρου ευθύνης του Λιμεναρχείου. Με πνεύμα συνεργασίας συζητήσαμε & ανταλλάξαμε προτάσεις, μεταξύ άλλων, για την άγρα πελατών, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τη σήμανση & χωροθέτηση τουριστικών λεωφορείων, ΙΧ, για τα ΑΜΕΑΙ, για τη διαδικασία παραλαβής των βεβαιωμένων κρατήσεων κ.α.
Ομόφωνα αποφασίσαμε να ζητήσουμε από το Λιμενικό Ταμείο τη σήμανση των κατευθύνσεων εξόδου από το λιμάνι, στάθμευσης και αναμονής, τη τοποθέτηση μεγαφωνικής εγκατάστασης (για την αναγγελία αφιξοαναχωρήσεων) καθώς και την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας του χώρου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αισιοδοξία αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων λειτουργίας του λιμανιού της Πάρου αλλά και με τη καθολική δέσμευση υποστήριξης από την Τουριστική Επιτροπή, των ενεργειών και πρωτοβουλιών της Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος όσο αν αφορά τα παραπάνω θέματα.
Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας τέθηκαν σε συζήτηση προβληματισμοί σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου & τις επιβαρύνσεις του, την γραμμή Θεσσαλονίκης-Πάρος-Κρήτη, τη σταθερή σύνδεση με συμβατικό πλοίο με τη Μύκονο (διεθνές αεροδρόμιο), την έγκαιρη διαδικτυακή ενημέρωση των δρομολογίων των πλοίων, κ.α. Ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε άμεσα τη σύγκλιση κοινής συνεδρίασης με όλα τα τοπικά γραφεία όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη διερεύνηση και ανάληψη δράσεων.
Με στόχο την προσέγγιση των βασικών tour operators που πωλούν την Πάρο, αλλά και όσων στο παρελθόν είχαν τη Πάρο στα προγράμματά τους, αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής πρόσκλησης για συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων.
Έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα των επαφών μας με τους συλλογικούς φορείς & τη Blue Star Ferries για τη διαμόρφωση «οικονομικών πακέτων προσφοράς» για το νησί μας. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Άμεσα θα προσκαλέσουμε για ανταλλαγή απόψεων & τις επιχειρήσεις εστίασης, ενοικίασης αυτοκινήτων, ταξί αλλά και τις επιχειρήσεις παροχής δραστηριοτήτων.
Στα πλαίσια του Καλλικράτη μοιραστήκαμε απόψεις σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη της συμβολής ενός μάνατζερ ή μιας ομάδας επιστημόνων επικουρικά με τη λειτουργία αυτής της επιτροπής και αποφασίσαμε τη περαιτέρω διερεύνηση.
Για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ενημέρωσε την Επιτροπή ο κος Δημήτρης Πετρόπουλος. Τα μηνύματα κατά γενική ομολογία, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, είναι θετικά όσο αναφορά την επόμενη Τουριστική περίοδο. Ο κατάλογος με τις επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια της Έκθεσης είναι στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται.
Η Τουριστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης διοργάνωσης Φεστιβάλ για την Παριανή Οινογαστρονομία & την Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα. Προτείνεται η διοργάνωσή του φεστιβάλ γεύσεων και προϊόντων από την τοπική μας κουζίνα να γίνει το Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα το 3ήμερο 16-17-18 του μήνα, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, σε μια χαμηλή οικονομική περίοδο. Επιζητούμε οι περισσότεροι επιχειρηματικοί κλάδοι (εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταλύματα, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτ/των, έμποροι, αγρότες, ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί κ.α.) να έχουν άμεσα ή έμμεσα οφέλη από τη διοργάνωση, να κινηθεί η αγορά.
Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής εκλέχτηκε από το σώμα, μετά από πρόταση της Προέδρου κας Χανιώτη, η κα Στέλλα Φυρογένη Αντιπαριώτη.


Η πρόεδρος της Επιτροπής
Μαρία Χανιώτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: