slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δύο νέα λιμάνια δημοπρατούνται στις Κυκλάδες: Πολωνίων Μήλου και Σχοινούσας


panagiotisrigas

Στην τελική ευθεία για δημοπράτηση μπαίνουν δύο πολύπαθα λιμενικά έργα των Κυκλάδων. Το λιμάνι των Πολωνίων της Μήλου και αυτό της Σχοινούσας.

Ο συντονισμός της δράσης ανάμεσα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, την διαχειριστική και τα αρμόδια Υπουργεία και η πολιτική βούληση που εκφράστηκε έμπρακτα από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και τον Υφυπουργό Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, οδήγησαν σε αίσια κατάληξη τα δύο λιμενικά έργα .

Έτσι, με την προκήρυξη του μέτρου του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, που αφορά στις λιμενικές υποδομές, θα γίνει η ένταξη των δύο έργων και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησής τους.

Η κατασκευή του λιμανιού των Πολωνίων μειώνει σημαντικά τη θαλάσσια απόσταση και το χρόνο του ταξιδιού από την Αττική προς τη Μήλο και αντίστροφα και ουσιαστικά φέρνει πιο κοντά το νησί στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά.

Το λιμάνι της Σχοινούσας και ο περιφερειακός δρόμος σύνδεσής του με το χωριό πέρασε από πολύχρονη δοκιμασία, μέχρις ότου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δώσει το «πράσινο φως» για την κατασκευή τους. Επιτέλους, ένα καθολικό αίτημα των Σχοινουσιοτών και μια πανθομολογούμενη αναπτυξιακή προτεραιότητα του νησιού αντιμετωπίζονται θετικά.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υφυπουργός Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, για την ανταπόκριση και την ουσιαστική συμβολή τόσο των εμπλεκομένων υπηρεσιών όσο και των πολιτικών προσώπων στη θετική κατάληξη δύο σοβαρών εκκρεμοτήτων για τις Κυκλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: