slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μιχελάκης για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, τις μετεκλογικές συνεργασίες

"Χαιρόμαστε που ο κ. Πεταλωτής κατάλαβε επιτέλους πως τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία διαρρέει η κυβέρνηση και μετά τα διαψεύδει, κάνουν κακό στον τόπο", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ πως είναι αυτό που επαναφέρει τα σενάρια σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζει πρόβλημα, λόγω της αδιέξοδης πολιτικής του το θέμα των εκλογών. "Για να μην πουν κάποιοι ότι η ΝΔ φοβάται τις εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι, οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις από τις 7 Ιουλίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Αν μας είχαν ακούσει τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση, εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς", δήλωσε.

Η ΝΔ, εξάλλου, κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, υπενθυμίζοντας το "ναι" του Γιώργου Καρατζαφέρη στο Μνημόνιο. Απαντώντας στα όσα είχε πει χθες ο κ. Καρατζαφέρης ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως "στην πιο επώδυνη οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα, η ΝΔ οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα εμπνέοντας την κοινωνία με τις θέσεις της. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα άλλο κόμμα που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του Μνημονίου. Η ΝΔ αποβλέπει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να απεμπλακεί από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα. Θέλουμε να πείσουμε το λαό πως έχουμε την πρόταση εξόδου από την κρίση".

Ο κ. Μιχελάκης απέδωσε "παλινωδίες" στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας πως δεν είναι συνομιλητής της ΝΔ. "Επιμένετε για ένα πράγμα το οποίο για εμάς δεν υπάρχει", δήλωσε, προσθέτοντας πως "αν ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε το πρωί και είπε "άλφα" και μετά βγήκε και είπε "βήτα", τις παλινωδίες του θα τις κρίνει ο κόσμος, δεν θα τις σχολιάσω εγώ. Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης ψήφισε το Μνημόνιο, ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι συνομιλητής μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, θέλοντας να κλείσει το θέμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται "εκτός γραμμής" κάνοντας λόγο για μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κινείται στην ίδια λογική, όπως όλα τα στελέχη. "Αυτή την ώρα κοιτάμε την κοινωνία, απευθυνόμαστε στην κοινωνία και προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει πει κάτι το διαφορετικό. Όλα τα στελέχη λένε ότι αυτή τη στιγμή εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία για να την πείσουμε ότι το πρόγραμμά μας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση", δήλωσε.

Ρύθμιση χρεών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τις επόμενες μέρες η ΝΔ θα παρουσιάσει τα στοιχεία σχετικά με την οικονομική της κατάσταση, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να προχωρά σε ρύθμιση χρεών για τα δύο μεγάλα κόμματα. "Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα έξοδα που υπήρχαν. Γίνονται πλέον μεγάλες οικονομίες κλίμακος. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε χρήματα από πολλούς, να ενισχυθεί το κόμμα από πολλούς φίλους", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης

Για τις απολύσεις στην Cosmote

Σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στην Cosmote ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρέπεμψε σε δήλωση του αρμόδιου Τομεάρχη του κόμματος Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος τονίζει πως οι απολύσεις στην εταιρία δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα της εταιρίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως τη διοίκηση της Cosmote, η οποία, όπως λέει, έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση, πως συντηρεί τον φαύλο κύκλο της ανεργίας και της ύφεσης, λίγες μέρες μετά την προτροπή της κυβέρνησης για μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ.

"Η αποτροπή των απολύσεων, η συγκράτηση της ανεργίας, παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης με λιγότερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος επισημαίνει πως με αυτή την κίνηση εκπέμπεται ένα αρνητικό μήνυμα στην αγορά. "Η αναθεώρηση της απόφασης αυτής και η διαβούλευση με τους εργαζομένους είναι ο μόνος δρόμος για την Cosmote" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: