Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, και βγάλουμε και τα συνεπαγόμενα συμπεράσματα, τόσο προς συμφέρον του τόπου είναι για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Γιατί δεν είναι να λέμε μόνον ωραία λόγια «βαριά βιομηχανία» που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην εθνική οικονομία. Πρέπει να την στηρίζουμε συνειδητά αυτή την βαριά βιομηχανία.
Πριν λίγες ημέρες ( 27 Σεπτεμβρίου) είχαμε ,όπως κάθε χρόνο, τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον Τουρισμό υφυπουργός Γ. Νικητιάδης βρέθηκε στο ….λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθεί τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε στην ακτή Ξαβερίου και να τους ευχηθεί καλή παραμονή στη χώρα μας.
Ο υφυπουργός μάλιστα μέσα στα πλαίσια της επικοινωνιακής καταιγίδας του πλήττει την χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, προέβη σε βαρυσήμαντες δηλώσεις του τύπου :«Η χάραξη μιας ολοκληρωμένης και διαχρονικής στρατηγικής είναι μονόδρομος για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και την ανάπτυξη της οικονομίας….»κλπ.
Όμως, την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ (27 Σεπτεμβρίου) που ο υφυπουργός αντάλλαζε αναμνηστικά δώρα με τον Πορτογάλο πλοίαρχο και χαριεντιζόταν με τους επιβάτες του πλοίου προς χάριν των καμερών των τηλεοπτικών σταθμών, στις Βρυξέλλες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε διάσκεψη με θέμα τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.
Από το τρίο της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δεν πήγε ΚΑΝΕΝΑΣ (και φυσικά ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Γ. Νικητιάδης που «έπαιζε» με τις κάμερες στο λιμάνι του Πειραιά).
Τι έγινε στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης στην οποία απουσίαζε το τρίο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού; Προσέξτε! Οι υπουργοί Τουρισμού ορισμένων χωρών προέβησαν στην υπογραφή δύο πρωτοκόλλων συμφωνίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο τις αγορές της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Κίνας.
Οι χώρες αυτές είναι η Ιταλία, η Ισπανία , η Γαλλία, και η Πορτογαλία. Δηλαδή, όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, εκτός της (απούσας) Ελλάδας…!!! Μάλιστα οι χώρες αυτές συμφώνησαν επί ενός λογότυπου για την κοινή εμπορία της τουριστικής προσφοράς τους στις αγορές.
Η Ελλάδα δηλαδή, λόγω πρωτοφανούς ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ( γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η απουσία της ηγεσίας μας από την διάσκεψη της ΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όταν ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας;) δεν συμμετέχει στις συμφωνίες των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου για την τουριστική προώθησή τους σε σημαντικές αγορές, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό της χώρας.
Παραμένουμε στο λήθαργο , στην ομφαλοσκόπηση και επιμένουμε να ασκούμαστε στον ακροβατικό βερμπαλισμό προς χάριν της εσωτερικής κατανάλωσης.
Είναι λοιπόν ο Τουρισμός «Εγκαταλελειμμένο καράβι» , Ναι ή Όχι; Κάποιοι οφείλουν εξηγήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου