slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία Κόκκινου σε Σύρο Τήνο Μύκονο

Ερμούπολη 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ- ΤΗΝΟ- ΣΥΡΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

● Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος συνεχίζοντας την….


περιοδεία του στις Κυκλάδες, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και συγκεκριμένα στα εγκαίνια της «Θυρίδας Επιχειρηματικότητας», του νέου, πλήρως εξοπλισμένου κτιρίου του Επιμελητηρίου. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι ένα από τα έξι (6) συνολικά παραρτήματα του Επιμελητηρίου των Κυκλάδων, που μαζί με αυτά της Τήνου, της Άνδρου, της Πάρου, της Νάξου και της Σαντορίνης, συμπεριλαμβανομένων και των παρεμβάσεων στο κτίριο «Πρασσάκη» στην Ερμούπολη , αποτελούν έργα που υλοποιήθηκαν μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, επί θητείας του κου Κόκκινου, και ο προϋπολογισμός τους ξεπέρασε τα 3,5 εκ. ευρώ.
Στο χαιρετισμό του ο κος Κόκκινος αναφέρθηκε στην αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που είχε με τα στελέχη του Επιμελητηρίου, με αποτέλεσμα να αξιοποιηθεί πλήρως το σύνολο των προαναφερθέντων διαθέσιμων πόρων και επισήμανε τις δράσεις της επιχειρηματικότητας που αναπτύχτηκαν, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης.
Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος και τα συνεχιζόμενα «λουκέτα» των επιχειρήσεων , τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ και άσκησε δριμεία κριτική, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του και την αντίθεση του, στις άστοχες κυβερνητικές ενέργειες που παρατηρηθήκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα(έλλειψη κινήτρων, αύξηση φορολογίας, αύξηση ΦΠΑ κλπ).
Επίσης πρότεινε να προωθηθούν συγκεκριμένες καινοτόμες δράσεις και ενέργειες, που θα έχουν σαν στόχο να ενισχυθεί ο Τουρισμός και οι Τουριστικές επιχειρήσεις.

● Συνεχίζοντας την περιοδεία του, ο κος Κόκκινος μετέβει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στην Τήνο και εν συνεχεία στη Σύρο, όπου συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και απλούς πολίτες, που για μια ακόμη φορά του κατέθεσαν την αγωνία τους για το αύριο, την αντίθεση τους για τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές και τη διόγκωση των προβλημάτων της καθημερινότητας σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς (ανεργία, ακρίβεια, παιδεία, υγεία κλπ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: