slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργο





ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο έλεγχος των δαπανών υγείας και οι σπατάλες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποτελούν μια διαχρονική πρόκληση για τα οικονομικά των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και μεγάλο βάρος για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Η κυβέρνηση, με καθυστέρηση πολλών μηνών, εξαγγέλλει για δεύτερη φορά (Δεκέμβριος 2009) Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η Ν.Δ., είχε προχωρήσει στον ηλεκτρονικό έλεγχο των συνταγών των Ασφαλιστικών Ταμείων και σήμερα η εξαγγελία αυτή της κυβέρνησης κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως, ο Υπουργός δεν έδωσε στοιχεία για τις αναγκαίες υποδομές υποστήριξης του συστήματος, δεν καθόρισε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, Φορέα Διαχείρισης και κυρίως δεν προέβλεψε την αναγκαία διαβούλευση - συνεννόηση με τον υγειονομικό κόσμο, χωρίς την οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει το έργο.

Ο περιορισμός της σπατάλης πρέπει να μπει σε υψηλή προτεραιότητα από την κυβέρνηση, γιατί είναι κοινωνικά άδικο τα βάρη της κρίσης να συνεχίζουν να τα πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: