ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ή ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ
"Μεθυσμένη Πολιτεία" η κυβέρνηση - Πρώτα διαρρέουν και μετά διαψεύδουν τον ανασχηματισμό! Τρικυμία εν κρανίω στην κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να μη "κάψουν" το ήδη "καμένο χαρτί" του ανασχηματισμού:
Πρώτα διαρρέουν όλο το σχέδιο ανασχηματισμου και αναδόμησης του κυβερνητικου σχήματος, μετά το επιβεβαιώνει εμμέσως, πλην σαφώς, ο κυβερνητικός εκρπόσωπος Γ.Πεταλωτής και σήμερα πριν λιγη ώρα ο πρωθυπουργος Γιώργος Παπανδρέου ζητεί "Να σταματήσει η συζήτηση περί ανασχηματισμο" κατά την συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. «Θα ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσουν είτε δημόσια είτε και σε ιδιωτικό επίπεδο όλες αυτές οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού», είπε χαρακτηριστικά στους υπουργούς του.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την παραφιλολογία (που κύκλοι του Μαξίμου διέρρευσαν!) γα την ανασχηματισμό «ένα εύκολο σπορ, που ενισχύει μόνιμα την εντύπωση, που είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς αντίληψης στην ελληνική πολιτική ζωή, ότι κάθε ανασχηματισμός είναι και μια πανάκεια».
Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχουν ανασχηματισμοί που είναι πανάκεια. Είναι πολιτική μας βούληση η συλλογική και καθημερινή μας δουλειά που είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας κάθε κυβέρνησης». Πρακτικά προσπαθει να μην αει το ήδη καμένο χαρτί του ανασχηματισμού, αλλά ήδη είναι πολύ αργά.
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση που μέλη της κυβέρνησης μετάσχουν στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μίλησε και για τις δομικές αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί!
Κύκλοι της αγοράς δηλώνουν σαφώς προβληματισμένοι από τις κυβερνητικές παλινωδιες και το θολό τοπίο που υπάρχει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την οικονομία. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν αλλαγές (!) αλλά είπε ότι "οι όποιες αλλαγές θα είναι περιορισμένες, οι δε δομικές αλλαγές μελετώνται, χωρίς αυτό να σημαίνει ανασχηματισμό, ενώ όπου προκύψουν κενά θα υπάρξουν αντικαταστάσεις". Όπως σημείωσε, η επιτροπή που έχει συσταθεί για τη γενικότερη λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών έχει παρουσιάσει αρκετές προτάσεις για αλλαγές. Διευκρίνισε, όμως, ότι αυτές οι αλλαγές δεν αφορούν ειδικά το ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα, αλλά περισσότερο το ζήτημα του εσωτερικού συντονισμού, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση, την προώθηση προτεραιοτήτων, τη διαβούλευση, την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού, την κινητοποίηση και συμμετοχή του δημόσιου λειτουργού και υπαλλήλου και του πολίτη, αλλά και την προώθηση της διά βίου εκπαίδευσης και της συνεχούς καινοτομίας στη Δημόσια Διοίκηση, μέσα από ένα κεντρικό επιτελείο. Δηλαδή απλά δίινει άλλο τίτλο στον ανασχηματισμό που ετοιμάζει λες και οι τίτλοι έχουν ουσία...
Σε ό,τι αφορά το ιστορικό κέντρο συζητήθηκαν έπειτα από εισηγήσεις των κυρίων Μ. Χρυσοχοΐδη και Σπ.Βούγια τα μέτρα, τα χρονοδιαγράμματα και τα ποσά που απαιτούνται για την ανάπλαση της περιοχής. Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η Αθήνα πρέπει να γίνει πιλότος για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος για τα κοινωνικά προβλήματα. Το κέντρο της πρωτεύουσας -είπε- πρέπει να συνδεθεί με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για «Μνημόνιο 1» και «Μνημόνιο 2» οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η συζήτηση αυτή είναι άνευ περιεχομένου, διότι δεν υπάρχουν διαφορετικά μνημόνια, αλλά ένα, το οποίοι επικαιροποιείται κάθε τρίμηνο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου