slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη Υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Λιανού

Δελτίο Τύπου

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, με το Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ρούλα Μπράουν και στη διάρκεια της καθημερινής εκπομπής «Από τη Νάξο με αγάπη» του ραδιοφωνικού σταθμού “Μεσόγειος FM 105,4” Κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου (ΠΟΔΝ), Κωνσταντίνος Καρποντίνης ομολόγησε σε ραδιοφωνικό σταθμό με περίσσιο θράσος ότι .....

υπερκοστολόγησε τιμολόγια για κάλυψη άλλων αναγκών. Ομολογία που δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο προθάλαμο οικονομικού σκανδάλου, ανάλογο μ’ αυτό του 1999. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Δήμαρχο Νάξου, ότι ενώ όλα αυτά τα έγγραφα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, στα τοπικά Media και η Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων, παραδόξως ο ίδιος δεν έχει ακόμη ενημερωθεί αν και τους χωρίζει μόνο ένας όροφος στο αυτό Δημαρχιακό μέγαρο.
Εξέφρασε την αντίθεσή του με την αγορά παρακείμενου οικοπέδου στο ΧΑΔΑ Νάξου το οποίο αγοράστηκε με τιμή ανά στρέμμα 35.000 ευρώ κι ενώ η αντικειμενική του αξία είναι μόλις 13.800 ευρώ. Κατηγόρησε επίσης, τα μέλη της επιτροπής ότι οι ορκωτοί εκτιμητές δεν έκαναν αυτοψία του οικοπέδου και θεωρεί ότι ενόψει του «Καλλικράτη» (ενοποίηση Δήμων) θα έπρεπε να αναζητηθεί χώρος σε κεντρικότερο σημείο του Νησιού αφενός για την καλύτερη λειτουργικότητα του αφετέρου για εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος. Εξέφρασε δε την έκπληξη του για την ταχύτατη και με συνοπτικές διαδικασίες αγορά τη στιγμή που άλλα έργα μείζονος σημασίας βρίσκονται σε στασιμότητα. Και αναρωτήθηκε τι σκοπιμότητα κρύβετε πίσω από αυτές τις διαδικασίες δύο μήνες πριν τις εκλογές;
Αναφέρθηκε στην αναξιοπιστία και ανευθυνότητα του νυν Δημάρχου όσον αφορά το αποθεματικό του Δήμου Νάξου. Στην πρώτη του συνέντευξη πριν από δέκα ημέρες καμάρωνε γι’ αυτό (σ.σ. το αποθεματικό) αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, στην τελευταία του συνέντευξη ομολόγησε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση και δεν μπορεί να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων.
Στο καυτό θέμα τέλος της καθαριότητας του Νησιού, ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, εκδήλωσε την απορία του για τον λόγο που ο νυν Δήμαρχος είναι υπερήφανος. Κι αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν για τη τραγική κατάσταση στην Αλική με τα κουνούπια, όλοι βλέπουν καθημερινά τους τόνους σκουπιδιών και την βρώμα που σκεπάζει τη πόλη και τα χωριά. Είναι αυτήκοοι μάρτυρες των αρνητικών σχολίων για την εικόνα όχι μόνο της Χώρας αλλά και του νησιού. Επίσης, ζήτησε από τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων να εκφράσουν δημόσια για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το έργο της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής. Και, κάλεσε τους συνυποψήφιους Δημάρχους των άλλων παρατάξεων να πάρουν θέσεις για τα τεκταινόμενα στο ΠΟΔΝ και για την αγορά του οικοπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: