Χωρίς να έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τις ημέρες και τα έργα του Κώστα Καραμανλή, δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό, βλέποντας τον Γιώργο Παπανδρέου να κλείνει τις εργασίες του Συμποσίου της Σύμης, σε μια αποθέωση του επικοινωνιακού κίτς με τις βαρκουλες να αρμενίζουν και τους τοπικούς φορείς να απονείμουν πλακέτες, να κάνω ορισμένες σκέψεις.
Εχοντας καλύψει δημοσιογραφικά τα πρώτα βήματα του συμποσίου αυτού, τότε που το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πετούσε λεφτά από το παράθυρο για πενθήμερα στη Σάμο, τη Μύκονο και αλλού, δεν θα μπω στον πειρασμό να ασκήσω κριτική στο πως ένας Πρωθυπουργός, μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει ποτέ βρεθεί η χώρα, επιλέγει να κατασκηνώσει στον Πόρο αφήνοντας πίσω του υπουργούς και βουλευτές να σφάζονται.
Θα επισημάνω όμως πως η μεγάλη διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή είναι το αντιηλιακό. Την ώρα που το σύμπαν ασκούσε πέρσι τέτοιες μέρες έντονη κριτική στον Κώστα Καραμανλή για το μαύρισμά του και τα μπάνια του στη Ραφήνα , ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος πηγαίνει για ρεκόρ γκίνες στο λαικό άθλημα του κανό καταφέρνει αν και κάθε ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο βρίσκεται και σε άλλον νησί να περνά απαρατήρητος. Αλλά και κυρίως να μην μαυρίζει.
Την ώρα που τα ΜΜΕ επέκριναν σφόδρα τον Κώστα Καραμανλή για το …μειωμένο ωράριό του στο Μέγαρο Μαξίμου, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, ο Γιώργος Παπανδρέου έχοντας αφήσει στο πόστο του τον Πάγκαλο και τον Παμπούκη για να κάνουν τις επαφές του και να ολοκληρώνουν την ψυχοθεραπεία σε υπουργούς και βουλευτές, βρίσκεται πότε στο εξωτερικό και πότε σε κανά νησί. Αν σε αυτή την περίοδο ο Καραμανλής καλούσε τους φίλους του για ένα φιλολογικό γκαλά πλάι στο κύμα θα τον είχαμε σταυρώσει. Φανταστείτε μάλιστα να τον ψάχναμε πότε στην Πάρο, πότε στην Κίμωλο και πότε στην Πάτμο. Φυσικά δεν είναι κακό ένας πρωθυπουργός να κάνει διακοπές. Το αντίθετο μάλιστα. Κακό είναι όμως όπως τελικά αποδεικνύεται να μην βάζει αντιηλιακό.
Ο Δημήτρης Κοτταρίδης είναι δημοσιογράφος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου