slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Ε.Σ.Α.) για το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας, εξακολουθούν να είναι υψηλά, προκαλώντας έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η κλιμάκωση της ανεργίας στο 11,9% το μήνα Απρίλιο, έναντι 9,4% τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αναδεικνύει -για άλλη μια φορά- πόσο δραματική είναι η πραγματικότητα της εξέλιξης του φαινομένου.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 27,9%, ενώ οι νέοι και οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τους πρωταγωνιστές αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, με ποσοστά 30,8% και 15,5% αντίστοιχα.

Μήνα με το μήνα, αποδεικνύεται ότι, όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανάσες για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης, η ανεργία θα διογκώνεται συνεχώς.

Η τόνωση της ανάπτυξης, η ενεργοποίηση και η στήριξη της Αγοράς, οι στοχευμένες δράσεις για την ανεργία και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, αποτελούν μέτρα άμεσης προτεραιότητας.

Επιτέλους, η κυβέρνηση ας καταλάβει ότι πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα όλους τους διαθέσιμους πόρους για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια νέα Εθνική Πολιτική για την Απασχόληση, που να συνδέεται με την ανάπτυξη και θα λειτουργεί ως ανάχωμα για την ανεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: