slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Γ. Βρούτση στη Βουλή για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Θήρας - Περιοδεία Γ. Βρούτση στις Κυκλάδες

Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Θήρας και η παντελής αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επίλυση τους, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, ό οποίος κατέθεσε χθες σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Ο Βουλευτής υποστηρίζει, ότι...

παρά την πρόσφατη επέκταση του Κέντρου Υγείας σε νέο σύγχρονο όροφο (προϋπολογισμού 1,23 εκ. €), αυτός παραμένει αναξιοποίητος, εξαιτίας της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στους καρδιοπαθείς του νησιού, από την μη ανανέωση της σύμβασης του Κ.Υ. με τον μοναδικό καρδιολόγο, η οποία έληξε στις 6 Ιουνίου 2010.
Την ίδια στιγμή, που συμβαίνουν αυτά, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε βασικό ιατροφαρμακευτικό υλικό (γάζες κλπ.), οι οποίες δεν φαίνεται να «θορυβούν» το Υπουργείο Υγείας. Ευαισθητοποίησαν, όμως, την τοπική Ένωση Λεμβούχων, η οποία χορήγησε άμεσα 3.000 € στο Κ.Υ., προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα. Θέμα, που ανέδειξε με αναλυτικό της δημοσίευμα στις 14 Ιουλίου και η εφημερίδα του νομού Κυκλάδων «Κοινή Γνώμη».
Ο κ. Βρούτσης επισήμανε, ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης δικαιούνται και αξίζουν πιο αποτελεσματικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει κάποτε να ασχοληθεί σοβαρά με τις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Θήρας, οι οποίες θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Παράλληλα, όμως, αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, αφού η Σαντορίνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.
Ο κ. Βρούτσης, κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Θήρας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και να καλύψει τις σημαντικές ανάγκες του σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αφού η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά και να διασφαλίζει την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες της. Το δικαίωμα αυτό, είναι κατοχυρωμένο και στο Σύνταγμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: