slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την τελευταία ανακοίν

«Τα τελευταία στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας, εξακολουθούν να είναι υψηλά, προκαλώντας έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, η κλιμάκωση της ανεργίας στο 11,9% το μήνα Απρίλιο, έναντι 9,4% τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αναδεικνύει

-για άλλη μια φορά- πόσο δραματική είναι η πραγματικότητα της εξέλιξης του φαινομένου.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 27,9%, ενώ οι νέοι και οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τους πρωταγωνιστές αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, με ποσοστά 30,8% και 15,5% αντίστοιχα.
Μήνα με το μήνα, αποδεικνύεται ότι, όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανάσες για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης, η ανεργία θα διογκώνεται συνεχώς.
Η τόνωση της ανάπτυξης, η ενεργοποίηση και η στήριξη της Αγοράς, οι στοχευμένες δράσεις για την ανεργία και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, αποτελούν μέτρα άμεσης προτεραιότητας.
Επιτέλους, η κυβέρνηση ας καταλάβει ότι πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα όλους τους διαθέσιμους πόρους για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.
Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια νέα Εθνική Πολιτική για την Απασχόληση, που να συνδέεται με την ανάπτυξη και θα λειτουργεί ως ανάχωμα για την ανεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: