slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεταθέτουν την κατάθεση του νομοσχεδίου επειδή δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία

Για την ερχόμενη εβδομάδα (μάλλον Δευτέρα) μετατίθεται, όπως όλα δείχνουν, η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αντί γι αύριο Τετάρτη.

Η μεταφορά της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την ερχόμενη εβδομάδα (αντί μεθαύριο την Τετάρτη) δεν οφείλεται σε θέματα τα οποία «δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη», όπως επικαλούνται κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας, αλλά στο ότι δεν έχουν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους βουλευτών για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Προηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, επικοινωνία με όλα τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα της οποίας ήταν απογοητευτικά για το Μαξίμου

Μάλιστα, διαρρέουν και διάφορα περί παραίτησης του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, προφανέστατα για να μετακυλήσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τις εσωτερικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως μας πληροφόρησε εγκυρότατη πηγή του ΠΑΣΟΚ αυτές της ώρες καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να μεταπείσουν ορισμένους βουλευτές ακόμα και με την απειλή εκλογών, όπως άλλωστε έχει σκοπίμως γραφεί.

Από την άλλη μεριά, συνδικαλιστές από όλες τια παρατάξεις έχουν προειδοποιήσει τους βουλευτές πως αν ψηφίσουν κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, «θα τους ξεφωνίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες».

Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα, μας είπε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αμφιταλαντεύεται για το τι θα πράξει, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η απειλή για εκλογές έχει ειπωθεί αλλά «δεν το πιστεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: