slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

22 Ιουν 2010
Η ευκαιρία της ΝΔ. Η κοινωνία στην πολιτική..

Τις προάλλες διαβάζαμε κάπου ένα σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας που έλεγε «Νέα Δημοκρατία. Άνοιγμα στην κοινωνία».
Πιστεύουμε ότι αυτό το σύνθημα δεν είναι σωστό, ούτε προσελκύει κανέναν πολίτη σήμερα. Δίνει την αίσθηση ενός κλειστού κόμματος, που αφ’ υψηλού κάνει παραχώρηση και ανοίγει στην κοινωνία. Αντίθετα σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο πολίτης δεν ανέχεται πλέον παραχωρήσεις και ανοίγματα από πάνω. Οι κινηματικές διαδικασίες που ανέδειξαν τον Αντώνη Σαμαρά στην Ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, απέδειξαν ότι....

ο κόσμος θέλει να συμμετέχει ο ίδιος. Δεν θέλει απλές παραχωρήσεις. Θέλει ο ίδιος πλέον να καθορίζει τη μοίρα του.
Εξάλλου, όπως έχουμε σημειώσει και παλιότερα, τα μόνα μέσα που διαθέτουμε σήμερα για να κάνουμε τους Έλληνες να ενδιαφερθούν για την πορεία της χώρας και να αποδεχτούν τα όποια σκληρά μέτρα απαιτούνται είναι να τους κάνουμε συμμέτοχους στη διακυβέρνηση της χώρας, μέσα σε μια φιλελεύθερη κοινωνία.
Συμμέτοχους στις εσωκομματικές διαδικασίες, συμμέτοχους στις ευρύτερες δημοκρατικές διαδικασίες με αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Θα πρέπει λοιπόν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει του Συνεδρίου τους, να κατανοήσουν αυτήν την αναγκαιότητα. Δεν είναι πλέον κάποια παραχώρηση, είναι αναγκαιότητα.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι το νέο σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι:
«Νέα Δημοκρατία. Η Κοινωνία στην Πολιτική».

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_9012.html#ixzz0raZywjYG

Δεν υπάρχουν σχόλια: