slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιωάννης Βρούτσης : Να δημοσιοποιηθεί η αναλογιστική μελέτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί εταίροι και ο Ελληνικός λαός ακόμη περιμένουν την Αναλογιστική Μελέτη, στην οποία υποτίθεται ότι στηρίχθηκε η επεξεργασία του Ασφαλιστικού και κυρίως η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με το Μηχανισμό Στήριξης.

Το έγγραφο αίτημά μου προς τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάθεση στη Βουλή του κειμένου της Αναλογιστικής Μελέτης, όπως και της σχετικής Αλληλογραφίας του Υπουργείου Εργασίας με το Μηχανισμό Στήριξης για το περιεχόμενο του Ασφαλιστικού, δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Την αγωνία και το θυμό των συμπολιτών μας για τις δυσάρεστες ρυθμίσεις που προωθούνται, δεν μπορούν να εξευμενίσουν οι επικοινωνιακές πρακτικές, στις οποίες επιδίδεται συστηματικά η κυβέρνηση, τον τελευταίο καιρό. Απαιτείται υπεύθυνη ενημέρωση, έγκυρη πληροφόρηση, συνεπής κοινοβουλευτική διαδικασία, διαφάνεια στους χειρισμούς του κορυφαίου κοινωνικού ζητήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν το παρόν και κυρίως το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Πατρίδα μας. Μόνο τότε έχει νόημα, η δημόσια διαβούλευση και ο κοινοβουλευτικός διάλογος.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα, ολόκληρο το κείμενο της Αναλογιστικής Μελέτης – την οποία τόσο έντονα επικαλέστηκε πριν από ένα μήνα ο αρμόδιος υπουργός - καθώς επίσης και την Αλληλογραφία της κυβέρνησης με το Μηχανισμό Στήριξης μετά την 6η Μαΐου.

Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα είναι, για άλλη μια φορά, εκτεθειμένη και υπόλογη για ασυνέπεια, προχειρότητα και κοινοβουλευτική αταξία ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: