slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κυβερνητική ανικανότητα ευθύνεται για την πορεία της οικονομίας και όχι οι κερδοσκόποι

Πρωθυπουργός, υπουργοί, τραπεζίτες, κυβερνητικός εκπρόσωπος, αξιωματική αντιπολίτευση επιδόθηκαν σήμερα σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο ότι δεν πτωχεύουμε, ότι δεν καταρρέουν οι τράπεζες, ότι δεν διαλύεται η οικονομία, ότι οι καταθέσεις του κόσμου είναι απόλυτα ασφαλείς και πρέπει να πάψουν να κάνουν αναλήψεις και να βάζουν τα χρήματα κάτω από το πάπλωμα. Σωστή η ενέργεια όλων, θα μου πείτε, έπρεπε να γίνει διότι αν δεν καθησυχάσουν οι αρμόδιοι φορείς τους πολίτες τότε ποιος θα το κάνει;

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι η εκστρατεία όλων για τη στήριξη της οικονομίας αλλά γιατί γίνεται όλος αυτός ο πόλεμος και γιατί αίφνης η κυβέρνησης ειδικά αποφάσισε να βγει στα κανάλια και να διαψεύσει πτώχευση ή αναδιάρθρωση του χρέους, έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Ως προς το πρώτο, είναι φανερό ότι πρόκειται για καθαρό κερδοσκοπικό παιχνίδι ξένων οίκων που βλέπουν ότι μπορούν να κερδίσουν δισεκατομμύρια από την Ελλάδα. Δεν είναι, όμως, μόνο οι κερδοσκόποι, είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα και εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο.

Οι κερδοσκόποι μας επιτίθενται ακριβώς διότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και η κυβέρνηση φέρει την βασική ευθύνη γι αυτό. Το Χρηματιστήριο έχει πέσει στα επίπεδα του 1998, ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 5,4%, ρεκόρ δηλαδή από το 1997. Τα δημοσιονομικά είναι άθλια με τα έσοδα να βουλιάζουν και να μην μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία. Την ίδια ώρα ο κόσμος στενάζει, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, το κράτος έχει κηρύξει σιωπηρή στάση πληρωμών και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έρχονται για να μας τραβήξουν τα αυτιά και να μας προειδοποιήσουν ότι δεν έχει άλλα χρήματα.

Η κυβέρνηση από την άλλη εμφανίζεται άτολμη και ανίκανη σε όλα: Στις αποκρατικοποιήσεις, στην άρση του καμποτάζ, στο μήνυμα που δίνει για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, στην εικόνα που κτίζει καθημερινά και που είναι κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από το καπέλο έναν λαγό και τελικά βγάζουν…ποντικό φοβισμένο.

Γι’ αυτό λοιπόν μας χτυπάνε οι κερδοσκόποι, γι’ αυτό και βγήκαν σύσσωμοι σήμερα για να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά. Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε κύριοι της κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: