slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών

Χάος στα νοσοκομεία με τα προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο καθώς τα ιατρικά είδη στερεύουν μέρα με τη μέρα! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι διευθυντές των κλινικών να ζητούν αναγκαστικές «εκπτώσεις» στις εξετάσεις από τους γιατρούς. Φανταστείτε πως μέχρι και τα υλικά για εξετάσεις αίματος αποτελούν είδη προς εξαφάνιση!!!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για παράδειγμα μόνο οι «απολύτως απαραίτητες εξετάσεις αίματος» αποστέλλονται στο μικροβιολογικό τμήμα!!!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής πάλι, οι γιατροί περιμένουν τα ασθενοφόρα για να παραλάβουν όχι μόνο ασθενείς αλλά και σύριγγες, αφού τις τελευταίες ημέρες λόγω των ελλείψεων αναγκάζονται να δανείζονται από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον να σημειωθεί πως εξαιτίας του ότι η τροφοδοσία των νοσοκομείων από τις αρχές του μήνα γίνεται πλέον με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο διοικητής του Ευαγγελισμού ζήτησε από τους γιατρούς να τον ενημερώνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας αν είναι αδύνατη η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών λόγω έλλειψης υλικών, ώστε να προβαίνει αμέσως σε παραγγελία με το αίτημα του επείγοντος για τον εκάστοτε ασθενή!!!

Και στο Ιπποκράτειο όμως η κατάσταση, δεν είναι καθόλου καλύτερη, καθώς οι ασθενείς με προγραμματισμένο χειρουργείο στοιβάζονται στη λίστα αναμονής αφού οι χειρουργοί μετά βίας αντιμετωπίζουν τα έκτακτα…

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλιο :Που να προλάβει η Μαριλίζα να ασχοληθεί με τη δύσκολη καθημερινότητα και τα προβλήματα του ΕΣΥ με τόσες καθημερινές εμφανίσεις στους τηλεοπτικούς μας δείκτες συναγωνίζεται σε τηλεοπτικό χρόνο τους Παπαδάκη, Αυτιά, Λυριτζή και Οικονομου , Αρβανίτη και Μπιζόγλη, Καμπουράκη-Οικονομέα .Τώρα δεν θα απουσιάζει ούτε από του Σαββατοκύριακου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: