slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναγερμός στη Μύκονο: Έκτακτη συνάντηση του δημάρχου με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ



Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ζήτησε άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί με στελέχη που ειδικεύονται στην πάταξη της εγκληματικότητας
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Μύκονο μετά τα πρόσφατα περιστατικά βίαιων επιθέσεων, ξυλοδαρμών και ληστειών, τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του νησιού.
Στο νησί των ανέμων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24, εξακολουθούν να δρουν οργανωμένα κυκλώματα και μαφιόζικες συμμορίες ανεβάζοντας τους δείκτες της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας.
Εξαιτίας των πρόσφατων περιστατικών, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, με τον οποίον συζήτησε τα τελευταία γεγονότα και του ζήτησε άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί με στελέχη που ειδικεύονται στην πάταξη της εγκληματικότητας.

«Συναντήθηκα εκτάκτως με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για να του εκφράσω την αγωνία, αλλά και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ταχεία διαλεύκανση των τριών πρόσφατων επιθέσεων προς συμπολίτες μας.

Είναι πάγια αρχή μου, πως η εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας και η Πολιτεία οφείλει να τη διασφαλίσει», ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Κουκάς.

«Στο πλαίσιο αυτό πρότεινα, την αποστολή ειδικού κλιμακίου για αυτές τις πρόσφατες περιπτώσεις βίαιης παραβατικότητας και υπενθύμισα ότι μια αντίστοιχη επίθεση, πριν διετίας, προς Δημοτικό Σύμβουλο του νησιού δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί.

Του ζήτησα, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού τον Ιούλιο, αλλά και της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί, να επισπευστούν οι διαδικασίες για την λειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και σε κάθε περίπτωση να ενισχυθεί η δύναμη του τοπικού ΑΤ για τη χειμερινή περίοδο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μυκόνου.

«Από την πλευρά του ο Αρχηγός τόνισε ότι θα αποσταλούν άμεσα δυο ειδικά κλιμάκια για τη διαλεύκανση των υποθέσεων και δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέχρι τέλος του χρόνου θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αστυνομική δύναμη του νησιού.

Τον ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μου για συνάντηση και τις δεσμεύσεις του και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους δύο συμπολίτες μας», κατέληξε ο κ. Κουκάς, αναμένοντας τις επόμενες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: