slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ😂😂Παρουσιάζεται αύριο η «κεντροδεξιά» τάση -Εκτός η Χρυσοβελώνη, μέσα πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ


Την Τετάρτη, σε διαδικτυακή παρουσίαση, θα κάνει το «ντεμπούτο» της η νέα τάση του ΣΥΡΙΖΑ με κεντροδεξιές αναφορές.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα τάση της Κουμουνδούρου θα έχει ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, ενώ, παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν, σε αυτήν δεν θα συμμετέχει η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στην αυριανή εκδήλωση, μάλιστα, προαναγγέλθηκε και «έκπληξη», η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, θα αφορά τη συμμετοχή στην τάση πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα τάση θα ονομάζεται «Κίνηση Δημοκρατικών Πολιτών για τη Μεγάλη Προοδευτική Παράταξη», ενώ στη διακήρυξη, που θα παρουσιαστεί αύριο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη είναι «ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες που προέρχονται από άλλους κομματικούς ή πολιτικούς χώρους, από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, τους ΑΝΕΛ, που συναντήθηκαν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

Οι βασικοί άξονες της νέας τάσης

Οπως αναφέρεται στο κείμενο, οι βασικοί πολιτικοί άξονες στους οποίους συντάσσονται τα μέλη είναι οι ακόλουθοι:
  • Ναι σε μια κίνηση δημοκρατικών προοδευτικών πολιτών που εκφράζει τους πολίτες του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου.
  • Ναι στην δημιουργία ενός σύγχρονου και ισχυρού κοινωνικού κράτους και Κράτους Πρόνοιας.
  • Ναι στην ουσιαστική ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντός του πλαισίου που θέτει το κράτος και η κοινωνία για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Ναι στον επαναπροσδιορισμό και την αναβάθμιση της σχέσης Πολιτείας-Πολίτη με τη δημιουργία μιας αμφίδρομης και υγιούς σχέσης, χωρίς περιθώρια για «πελατειακές» νοοτροπίες.
  • Ναι στην διαφορετικότητα αντιλήψεων, πεποιθήσεων, ιδεολογιών, κλπ αλλά με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο αλλά και στην κοινωνία και στο κράτος.
  • Ναι στην πράσινη ανάπτυξη, πράσινη οικονομία, στην οικολογία, στην αειφόρο ανάπτυξη, στη φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια.
  • Ναι στην ενίσχυση και θωράκιση της δημόσιας εκπαίδευσης που θα ετοιμάσει τους πολίτες του αύριο με σεβασμό στην αυτονομία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Ναι στην ανάληψη από τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση του ρόλου του εγγυητή της σχέσης πολιτείας-πολιτών με διεκδικήσεις που προασπίζονται τα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Ναι στη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων που εξασφαλίζουν στους πολίτες σε παρόντα χρόνο την υγεία, την περίθαλψη και την ίαση σε τυχόν προσβολή από τον COVID 19, αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση τους.
  • Ναι στην στήριξη της οικογένειας και στην επιδότηση/ενίσχυση/παροχή κινήτρων στα ζευγάρια που επιθυμούν τη δημιουργία πολυπληθέστερων οικογενειών.
  • Ναι στον αυστηρό και αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων μας, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο.
  • Ναι στην Ελλάδα με μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, που ως μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή εγκαταλείποντας όμως την θεωρία περί «δεδομένου» συμμάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: