slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναφορά του Φίλιππου Φόρτωμα για την εξαίρεση των Κυκλάδων από το μέτρο κατάργησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α στα μικρά νησιά


Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατέθεσε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου αναφορά στη Βουλή σχετικά με την επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (αρ. πρωτ. 7001/2020), αναφερόμενος στην εξαίρεση των μικρών νησιών του νομού από το μέτρο κατάργησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Η αναφορά κατατέθηκε προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και όπως επισημαίνει ο κ. Φόρτωμας, το σημαντικό μέτρο της κατάργησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα έπρεπε να προβλεφθεί και για τα νησιά των Κυκλάδων με πληθυσμό αντίστοιχο των νησιών που συμπεριλήφθηκαν στη νέα ευεργετική ρύθμιση.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κάλεσε τον κ. Χ. Σταϊκούρα να επανεξετάσει το ζήτημα, ικανοποιώντας το αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων για ένταξη στο μέτρο, ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα προς τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοί τους.

Το πλήρες περιεχόμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Εφαρμογή του μέτρου της κατάργησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. στα μικρά νησιά των Κυκλάδων

Κύριε Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας την με αρ. πρωτ. 7001/2020 επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά. Το μέτρο αυτό, το οποίο είναι ευεργετικό για τα νησιά της παραμεθορίου, θεωρώ ότι θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και τα νησιά των Κυκλάδων με πληθυσμό αντίστοιχο των νησιών που έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση. Στην παρούσα επιστολή, όμως, εκφράζεται η ανησυχία ότι  η οριζόντια εξαίρεση όλων των νησιών των Κυκλάδων με πληθυσμό πολύ μικρότερο των 1.200 κατοίκων αποτελεί μια ακόμα αδικία εις βάρος αυτών των νησιών και των κατοίκων τους.

Παρακαλώ όπως δείτε το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων για ένταξη στο μέτρο, ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα προς τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι τους.

Αναμένουμε την τοποθέτηση σας στην εν λόγω επιστολή, κοινοποιώντας μας την απάντηση σας.

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Φόρτωμας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΚΥΚΛΆΔΩΝ

ΑναφοράΕΝΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: