slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Παγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επιλογή Σακελλαροπούλου


«Παγωμάρα» προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει τη στάση του κόμματος στο ζήτημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο - εφόσον τελικά αποφασίσει να μην την στηρίξει - γιατί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν "άξια" πριν από μερικούς μήνες για την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (τοποθετήθηκε εκεί επί ΣΥΡΙΖΑ με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου) αλλά δεν "αξίζει" να υποστηριχθεί ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτακη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτακη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντίπερισπασμο στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό. Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: