slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ενημέρωση Δήμου Πάρου για τα θέματα Υγείας μετά την επίσκεψη του Δημάρχου στην Αθήνα

Την Παρασκευή 10/01/2020, σε διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και στην ΔΥΠΕ με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό και τον Υποδιοικητή κ. Περικλή Αλεβίζο, βρέθηκε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος όπου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στο νησί της Πάρου καθώς και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω της νησιωτικότητας, οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες της, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο Πάρου στην στελέχωση και ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πάρου, για να λάβει τη διαβεβαίωση από τον κ. Ροϊλό, πως εντός εβδομάδας αναμένεται η ορκωμοσία του νέου καρδιολόγου, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης νέων ιατρών και η τοποθέτηση διοικητικού προσωπικού και παραϊατρικών ειδικοτήτων που θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας Πάρου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. Επίσης, αποφασίστηκε η άμεση αγορά ενός νέου ακτινολογικού μηχανήματος, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, καθώς κι η ενίσχυση της λειτουργίας της τηλεϊατρικής με σύγχρονα μηχανήματα προκειμένου να γίνονται ειδικά ιατρεία με προγραμματισμένα ραντεβού, που θα καλύψουν τα όποια κενά σε ιατρικές ειδικότητες.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι τα προβλήματα υγείας στο νησί της Πάρου θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν συνολικά, εφ’ όσον αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προνοσοκομειακής φροντίδας που παρέχει σήμερα το υπάρχον Κέντρο Υγείας Πάρου. Για αυτό όταν ο κ. Κωβαίος, εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου Πάρου να προσφέρει οικόπεδο για την κατασκευή ενός πολυδύναμου Κέντρου Υγείας με τη μορφή μικρού νοσοκομείου, αποδέχθηκαν να εξεταστεί από τους ειδικούς του Υπουργείου με ποια μορφή θα μπορέσει αυτή να πραγματοποιηθεί. Παράλληλα αποφασίστηκε να ερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησής του μέσω προγραμμάτων όπως ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι η μελέτη κατασκευής υπάρχει ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΥΠΕ.

Τέλος, προκειμένου να δοθεί μία άμεση λύση στο θέμα των νεφροπαθών, ο κος Ροϊλός πρότεινε τη παροχή δωρεάν διαμονής και διατροφής στο νοσοκομείο Νάξου και τη διακομιδή τους με μέσα του ΕΚΑΒ και του Λιμενικού, όταν το απαιτούν οι ακατάλληλες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο κ. Κωβαίο ότι η Πάρος θα ενταχθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για τους νεφροπαθείς.

Μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, ο Δήμαρχος Πάρου δήλωσε:

«Συζητήσαμε διεξοδικά τα θέματα υγείας που απασχολούν το νησί μας και τους κατοίκους του και σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 2ηε ΔΥΠΕ δρομολογούμε λύσεις για την αντιμετώπισή τους και την ενίσχυση των δημόσιων παροχών υγείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Πάρου. Ευελπιστούμε ότι με την ενίσχυση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, την ενεργοποίηση της τηλεϊατρικής και την αγορά του νέου ακτινολογικού μηχανήματος, θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάρου και αναμένουμε τα επόμενα βήματα για την κατασκευή μίας νέας σύγχρονης μονάδας προνοσοκομειακής φροντίδας που θα αντιμετωπίσει περαιτέρω τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στο νησί μας και θα αντιστοιχούν στις ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: