slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλά θα κάνετε να ξεκινήσετε την επανάσταση από την αλήθεια



«Πόσα πόδια έχει ένας σκύλος αν ονομάσουμε την ουρά του “πόδι”; Τέσσερα. Το να λέμε την ουρά “πόδι”, δεν την κάνει πόδι».

Θυμήθηκα αυτή τη φράση του Αβραάμ Λίνκολν διαβάζοντας την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον ΑΟ Πάρου και τους «συντελεστές» του έργου που, περιέργως, ήταν όλοι πλην Μάρκου!
Λες και η Τεχνική Υπηρεσία δεν ακολουθεί τις εντολές της Δημοτικής Αρχής και του
Δημάρχου. Ούτε η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., στην οποία ο «ευεργέτης» Μαρινόπουλος άφησε «φέσι» περίπου τα μισά χρήματα από τα 400.000 ευρώ που διέθεσε απλόχερα, αφήνοντας απλήρωτους τους μισθούς των εργαζομένων της. (Μετά από αυτό πήρε και μεταγραφή στο «κόμμα της εργατιάς»).
Παιδάκια, σοβαρευτείτε. Μην παίζετε με τη νοημοσύνη του κόσμου. Ένα χωριό είμαστε, ντε. Δεν ζούμε στις πόλεις όπου εκεί κάθε πικραμένος πολιτικός σερβίρει ότι γουστάρει στον απληροφόρητο λαό.
Είπαμε, θέλατε να πάρετε μερίδιο μιας επιτυχίας που, όσο και να χτυπιέστε, πιστώνεται στη Δημοτική Αρχή στο ΣΥΝΟΛΟ της. Καλά κάνετε. Μην προσπαθείτε όμως να μπείτε μπροστά στην πανηγυρική «φωτογραφία» καλύπτοντας τους πραγματικούς συντελεστές του έργου.
Γιατί θα με υποχρεώσετε να σας παραπέμψω τη λογική του Όργουελ που είπε ότι «σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική». Και επειδή το παίζετε επαναστάτες, καλά θα κάνετε να ξεκινήσετε την επανάσταση από την αλήθεια.
Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: