slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Μανιός: Επαφές και συναντήσεις με ευρωβουλευτές και Ευρωπαίους αξιωματούχους





Στο Βελγικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες βρέθηκε χθες ο Νίκος Μανιός, όπου με την ιδιότητα του προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βελγίου συναντήθηκε με τον Βέλγο ομόλογό του Luk Van Biesen.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Βέλγου προέδρου της Ομάδας Φιλίας, σε συνέχεια της περσινής επίσκεψης μελών της Ομάδας Φιλίας Βελγίου-Ελλάδας στην Αθήνα και προκειμένου να προσκληθεί αντίστοιχα η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες.


Ζητήματα εξωτερικής και κοινωνικής πολιτικής απασχόλησαν την ατζέντα της συνάντησης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ.κ. Μανιός ενημέρωσε τον κ. Van Biesen για τη συμφωνία των Πρεσπών, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος από τη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια και γενικότερα για τα μέτρα που έχει προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση προς ανακούφιση των ασθενέστερων πολιτών και αποκατάσταση της κανονικότητας στην αγορά εργασίας.


Παράλληλα, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, ο κ. Μανιός συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ε.Κ. κ. Thomas Händel, με τους συντονιστές και μέλη της ίδιας Επιτροπής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Claude Rolin, της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ε.Κ. κ.κ. Agnes Jongerius και Georgi Pirinski, της Ομάδας των Πρασίνων κ. Jean Lamberts, καθώς και όλους τους ευρωβουλευτές της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς που είναι μέλη της ίδιας Επιτροπής. Επίσης, συναντήθηκε και με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.


Ο κ. Μανιός αντάλλαξε απόψεις με όλους τους ευρωβουλευτές, τους οποίους ενημέρωσε αναλυτικά για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στα ζητήματα αρμοδιότητάς του (μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για την καθιέρωση του κατώτατου μισθού με 11% αύξησή του, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού), καθώς και για όλες τις ρυθμίσεις, δράσεις και προγράμματα που έχουν στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδίως των νέων.



(Οι φωτογραφίες από το Βελγικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο είναι πνευματικής ιδιοκτησίας Kevin Oeyen - Βελγική Γερουσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: