slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χ. Κόκκινος: «Ο “Κλεισθένης” διαλύει τους ΟΤΑ»




Στο έκτακτο κοινό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, συζητήθηκε το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ονομασία («Κλεισθένης»), με τη συντριπτική πλειοψηφία των ΟΤΑ να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του, διότι - όπως υποστηρίζουν - «δεν λύνει, αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα».
Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο κ. Κόκκινος ανέφερε σχετικά: «Η Κυβέρνηση πρέπει να εμπιστευθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο “Κλεισθένης” διαλύει τους Ο.Τ.Α. και δημιουργεί νέα αδιέξοδα στην κοινωνία μας. Ο νέος τρόπος εκλογής των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων που προτείνεται στο νομοσχέδιο με την εφαρμογή απλής αναλογικής, οδηγεί σε ακυβερνησία τους Ο.Τ.Α.
Δεν ενισχύονται οικονομικά και δεν “ξεκαθαρίζει” το θεσμικό πλαίσιο και οι αρμοδιότητές τους. Βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουν άλυτα. Η κυβέρνηση οφείλει να πραγματοποιήσει ουσιαστικό διάλογο και να προωθήσει λύσεις στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας τις αναπτυξιακές δράσεις της που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: