slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάθεση Αναφοράς για την ανάγκη προμήθειας μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ Μυκόνου Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα: Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά (α.π.3838/26-04-2018), στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη χρηματοδότησης για την προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ. Μυκόνου. Πιο συγκεκριμένα, στο ανωτέρω έγγραφο του ο Δήμαρχος του νησιού εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς η ανομβρία σε συνδυασμό με την επικείμενη αυξημένη προσέλευση επισκεπτών στο νησί –ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου- αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι. Υπογραμμίζεται ότι η Μύκονος, αποτελεί την κορωνίδα του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. Ως εκ τούτου η απόκτηση των μονάδων αφαλάτωσης αποτελούν έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, που αναμφίβολα θα αποτρέψει το πιθανό ενδεχόμενο λειψυδρίας και μάλιστα ενόψει της θερινής σεζόν. Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου, ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της άμεσης χρηματοδότησης για την προμήθεια της ΔΕΥΑ Μυκόνου με 2 φορητές μονάδες αφαλάτωσης παραγωγής 1.000 κυβικών/ημέρα, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του νησιού

Κατάθεση Αναφοράς για την ανάγκη προμήθειας μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ Μυκόνου
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά (α.π.3838/26-04-2018), στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη χρηματοδότησης για την προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ. Μυκόνου. 

Πιο συγκεκριμένα, στο ανωτέρω έγγραφο του ο Δήμαρχος του νησιού εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς η ανομβρία σε συνδυασμό με την επικείμενη αυξημένη προσέλευση επισκεπτών στο νησί –ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου- αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.
Υπογραμμίζεται ότι η Μύκονος, αποτελεί την κορωνίδα του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. Ως εκ τούτου η απόκτηση των μονάδων αφαλάτωσης αποτελούν έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, που αναμφίβολα θα αποτρέψει το πιθανό ενδεχόμενο λειψυδρίας και μάλιστα ενόψει της θερινής σεζόν.
Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου, ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της άμεσης χρηματοδότησης για την προμήθεια της ΔΕΥΑ Μυκόνου με 2 φορητές μονάδες αφαλάτωσης παραγωγής 1.000 κυβικών/ημέρα, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του νησιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: