slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Μητσοτάκης βάζει στον πάγκο τον Τσίπρα



Του Χρήστου Τσαλικίδη
Στην πρόσφατη ομιλία του στο Newsmax, έναν από τους σημαντικότερους ομίλους ΜΜΕ στις ΗΠΑ με πάνω από 12 εκατομμύρια αναγνώστες κάθε μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ως εν δυνάμει πρωθυπουργός και ως ο πολιτικός που θα βάλει στον… πάγκο τον Αλέξη Τσίπρα.

Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που παρουσίασε ήταν το κυβερνητικό του μανιφέστο για το πως οραματίζεται την Ελλάδα, ενώ η εκτενής αναφορά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας λειτούργησε ως ένα πρώτο δείγμα γραφής του πως θα χειριζόταν ο ίδιος τα εθνικά μας θέματα.
Νέο ασφαλιστικό σύστημα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Παρουσιάζοντας το κυβερνητικό σχέδιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε πως «οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε αφορούν τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη δικαιοσύνη». Οι συντάξεις, πρόσθεσε, «είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα. Έχουμε ήδη δεσμευθεί να αναθεωρήσουμε την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού μας συστήματος και σε αυτήν τη μεταρρύθμιση ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο».

Επιδίωξή του, όπως τόνισε, «είναι οι εργαζόμενοι να είναι και ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών τους εισφορών και με απλά λόγια όλοι να είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν εις εισφορές τους με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο». Εξυπακούεται δε ότι το κράτος θα εποπτεύει αυτόν τον μηχανισμό και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του».

Όσον αφορά στο περίφημο αφήγημα Τσίπρα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια τον Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης κατέδειξε με επιχειρήματα πως δεν συμμερίζεται τον κυβερνητικό… ενθουσιασμό. «Καθαρή έξοδος δεν πρόκειται να συμβεί καθώς είναι βέβαιο ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές μας θα ζητήσουν ενισχυμένη εποπτεία για να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον σωστό δρόμο μετά το πέρας του προγράμματος».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια ικανή κεντροδεξιά κυβέρνηση»

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο: «Η μόνη φόρμουλα που θα κρατήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, είναι μια φιλο-μεταρρυθμιστική, ικανή, κεντροδεξιά κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα κάνουν την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις, για το εγχώριο κεφάλαιο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
«Μεγάλη απογοήτευση για τον Τσίπρα»

Τέλος, σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως «υπάρχει μεγάλη απογοήτευση», διότι εμφανίστηκε ως ένας αντισυστημικός λαϊκιστής υποψήφιος και τελικά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από όσα υποσχέθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: