slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βλασερός :Επικίνδυνο να λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο



«Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της ΕΑΣ»
Μιλώντας στον AegeanVoice107.5  και την Πόπη Αλιμπέρτη  ο καρδιολόγος και πολιτευτής Κυκλάδων Πασοκ - Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Βλασερός εξέφρασε του ανησυχία του διότι ως καρδιολόγος θεώρει ότι είναι επικίνδυνο να λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο και καυτηρίασε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αποφάσισε να μετακινηθεί ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου της Νάξου με ελαφρά τη καρδία χωρίς να έχει καλυφθεί η θέση του από κάποιον άλλο.
Επίσης καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία της μονάδας αιμοδοσίας στο νοσοκομείο της
Νάξου, ως αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας στην οποία έχει συμβάλει κι ο ίδιος.
Και έθεσε τον επόμενο σπουδαίο στόχο που σύμφωνα με τον ίδιο είναι να επιτευχθεί η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, την οποία έχουν μεγάλη ανάγκη οι νεφροπαθείς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων που τώρα αναγκάζονται να «ξενιτευθούν» για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Ο Γιάννης Βλασερός επεσήμανε ότι ο μεγάλος αυτός στόχος έχει μπει σε μια σειρά άλλα συμπλήρωσε ότι η βασική προϋπόθεση για την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι η λειτουργία της αιμοδοσίας και την ύπαρξη νεφρολόγου» επεσήμανε ο κ. Βλασερός, που έδωσε μια επιπλέον διάσταση στο θέμα, καθώς η ύπαρξη Μονάδας Τεχνητού Νεφρού θα συμβάλλει και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, μιας και επισκέπτες Έλληνες, αλλά και αλλοδαποί που πρέπει να κάνουν αιμοκάθαρση θα επιλέγουν χωρίς ενδοιασμό τη Νάξο για τις διακοπές τους.

Ο Γιάννης Βλασερός δεν θα μπορούσε επίσης να μην εξάρει την πρωτοβουλία της ΕΑΣ Νάξου να στηρίξει οικονομικά το νοσοκομείο, δίνοντας επιδότηση ενοικίου σε όποιον καρδιολόγο θελήσει να έρθει στο νησί και αναλαμβάνοντας την πρόσληψη νεφρολόγου, εφόσον βρεθεί και η νομική φόρμουλα για να γίνει κάτι τέτοιο.

Και κάλεσε την πολιτεία να δώσει περισσότερα οικονομικά, βαθμολογικά και επιστημονικά κίνητρα στους επιστήμονες που θέλουν να στελεχώσουν υγειονομικές μονάδες των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: